Grattis Lagerbäck! & handel i Umeå

Igår började fotbolls-EM på fullt allvar för Sverige; en efterlängtad vinst och godkänt spel av ett halvskadat lag. Jag trodde inte på vinst främst på grund av alla skador men glädjande nog blev det seger. Nu kanske man inte ska dra alltför stora växlar av segern för Grekland var ett riktigt dåligt lag. Trots detta så är det poängen som räknas och Ryssland kanske också är möjlig att slå.

* Handeln och hyrorna
Handelns utveckling eller stagnation i Umeå återkommer till och från i debatten. Ser man till hur mycket vi handlar per person så är läget ganska bra. Om man dessutom vet att studenter inte har lika mycket att spendera på handel som yrkesarbetare så är det hyffsat.

Men vad det beror på att handeln utvecklas sämre än vad vissa skulle vilja finns nog många orsaker till. Jag tror att en avgörande orsak har varit frågan om vägdragningarna. En annan sak som oftast dyker upp när man pratar med enskilda handlare är hyresläget i de centrala delarna av Umeå.

Handlarna själva säger att nivåerna ligger i samma nivå som mitt i centrala Stockholm. Jag hoppas verkligen för Umeås utveckling att hyrorna för våra handlare ska kunna anses som acceptabla samtidigt som fastighetsägarna ändå kan få en hyfsad avkastning på sina fastigheter, samt tar ansvar för förnyelse och underhåll.

Däremot är det skamligt att skattebetalarna är de som ska städa efter dem som säljer snabbmat. Det är olagligt att skräpa ner men man ser aldrig någon som åker dit. En annan sak man funderar över är om och varför folk beter sig som svin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.