Byråkrater för vem?

Är det något som verkligen borde kontrolleras, följas upp och ses över så är det den byråkrati som stiftar en massa regler och om den gör någon nytta alls. Jag har den bestämda uppfattningen att vi politiker inte vågar ifrågasätta allt som kommer, oavsett om det är på Europanivå eller svensk nivå.

Vi skulle hitta hur många verkningslösa regler som helst. Jag är säker på att det finns folk som jobbar med att hitta på regler och annat för att visa sitt berättigande för det finns många exempel på saker som är helt verkningslösa.

Dessutom är jag mycket misstänksam mot storföretag som ständigt bearbetar Bryssel för att få EU att stifta regler och direktiv som enbart är till för att gynna dom själva. Allt som har att göra med livsmedel skulle kunna vara till för den stora livsmedelsindustrin.

* Regeringens krisberedskap
Idag lyder nyheterna att regeringens förmåga att hantera hot inte räcker till. Detta enligt riksrevisionen och det är regeringens styrning som är för svag. Exempel på saker som man inte skulle klara är kärnkraftsolyckor, elavbrott och dammar som brister.

Vem minns inte hur nuvarande regering kritiserade förra regeringen när det blev en katastrof i Thailand. Ett eget land som så här i efterhand kunde hantera katastrofen. Nuvarande statsråd stod och grät. Nu får vi se att den beredskap man är satt att hantera, dvs. det som sker i det land man har ansvar för den tror i alla fall inte riksrevisionen att landets regering klarar av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.