Dessa ständiga bombattentat. OS i Kina och landsbygdsen dör

Bomber och bomber
Dagligen får vi läsa och höra om bombattentat runt om i världen. Stämmer rapporterna så är det främst olika grupper av muslimer som utför dessa och de kallas islamistiska grupper.
http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1522
I slutet på veckan var det omfattande attentat i Indien och i natt i Turkiet även om ingen tagit på sig ansvaret ännu. Det är svårt att se hur och på vilket sätt det skulle kunna finnas i den heliga skriften för muslimerna koreanen att man ska förhålla sig på detta sätt för sina syften och befrielsen sker i skenet av religion.

Jag tror detta skadar muslimernas rykten i världen och ger upphov till både har och hatbrott. I Irak har vi också sett självmordbombare utföra fruktansvärda bombdåd i detta som numera mest är ett inbördeskrig. Självmordsbombare har härjat också på andra platser runt om i världen. Ledarna i de muslimska länderna måste ta tag i detta för annars finns risken för ytterligare ett religionskrig.

Att skaffa sig makt att styra med våld har ju visat sig inte vara något lyckat sätt att jobba och inte minst kommunismen har väl fått lära sig detta. Våld löser inga problem någonstans utan skapar bara nya

OS i Kina
De deltagare som är uttagna till tävlingarna från Svensk sida liknar i stort sett en sjukstuga. Olsson har nyss klivit av, Kallur kommer inte att tävla före OS, Wissman har haft problem och idag gamlingen Jörgen Persson ja i stort sett alla har fyllt rubriker om skadeläget och damlandslaget är det samma sak med. Med anledning av alla dessa dystra rapporter blir det inte många medaljer detta OS.

Tomma hus.
När jag har varit ute på min promenad så ser man fler och fler tomma hus och många som är till salu. I centrala Brattsbacka så tror jag det var fyra stycken.
Det är väl inte förvånande om de ska användas till fast boende för jobben finns ju inte i dessa byar så pendling är ett måste. Bensinen har blivit dyrare och blir aldrig billigare, det är lånt till bensinmackarna och till att handla och nu ska även lantbrevbärarna bort.
Även om jag växt upp i staden men varit mycket på landet i det gamla föräldrahemmet så känns det som om landsbygden har en mycket mörk tid framför sig om man inte får så dyra drivmedel som man fått i Thailand då man gått tillbaka till djur som dragare i jordbruket.
Sker detta blir det säker ett annat sätt att leva ute på landsbygden även om jag inte tror det är en väg i Sverige. Regionalpolitiken har också bidragit till att landsbygden avfolkas i allt snabbare takt

En kommentar

  1. Mats Lundberg

    Jag var och skulle plocka hjortron mellan Bjurholm och Fredrika förra veckan ,det fanns inte några större mängder där ,jag såg en hel del spår av att folk varit där före mej det var kört med mc över myrarna och plockat på de bästa ställena.Jag mötte även vw bussar med asiater och på en del myrar såg det ut som folk gått skallgång efter skogens guld hjortronen.Konstig utveckling kan man tycka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.