Tillväxt och FRA

* Sossar för tillväxt
Idag besöker näringslivsutskottet ett par företag, dock inte hela dagen då flera ledamöter ska på SKL, Sveriges Kommuner och Landsting. Samarbete med andra var ett av de kriterier som gjorde att vi blev årets tillväxtkommun. Jag tycker det är intressant att utmärkelsen, två år i rad, har gått till kommuner som har socialdemokratiska KS-ordföranden. Jag tror egentligen det inte är så underligt då vi gillar tillväxt.

Tyvärr så kommer varslen i hög fart. I Umeå drabbas Komatsu Forest och i Jämtland skär Z-lyft ned kraftigt och det kommer mera då det inte går att sälja lika mycket. Den stora oron för de som tvingas gå kommer av de försämringar som gjorts i A-kassan med lägre ersättningar men också andra saker som kanske innebär att huset måste säljas. Flytten blir då en verklighet.

* Vad händer med FRA?
Det är många av högeralliansens ledamöter som verkar ha ångrat sig efter omröstningen i riksdagen. Flera folkpartister säger sig vilja göra om beslutet, även centern verkar ha funderat lite. Vi socialdemokrater brukar ta reda på och fundera över saker innan vi tar beslut. Nu väntar vi på ett agerande från dom som säger sig ha bytt fot. Några kommunala och regionala moderater skrev en artikel och protesterade men Anders Ågren (m) fanns inte på den listan och jag undrar om han törs kritisera Reinfeldt på en enda punkt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.