Fler och fler blir utan jobb

Massarbetslöshet?

Den fråga man nu får ställa sig är vad som kommer att hända i den ekonomiska krisens spår. Frågan är om inte detta är en besvärligare situation än i början på 90 talet.
Jag är djupt oroad över framtiden och att det som nu sker i företagsvärlden kommer att leda till en massarbetslöshet i Sverige men även i världen i övrigt och vi får hoppas att den inte leder till andra former av oroligheter och krig som det varit vid tidigare tillfällen.
Vi i det offentliga kan vi ju se till att vi inte drar ner i onödan. Jag är ju i London och det är inga positiva tongångar när man ser på BBC om läget i landet.

Folkbladet en tidning i förfall
Det är inte ofta man får se tidningar göra så grova och kränkande övergrepp som VF, s sportreporter Niklas Westman gjort på mig med anledning av besluten om hallar i Umeå.

För det första känner han inte ens till att enskilda personer i en kommun aldrig själv fattar beslut. Vi var samtliga ledamöter i utskottet som stod bakom nuvarande förslag och vi har även diskuterat igenom detta i vår fullmäktigegrupp och det har även de andra partierna gjort.
Så att jag dödat innebandyns drömmar är en ren och skär lögn. Dessutom kan han inte ha ett enda duggs begrepp om ekonomin eller vad en sk. evenemangsarena för innebandyn skulle kunna kosta men ni som läser detta ska få reda på att summan ligger någonstans mellan 100 0ch 150 miljoner.

Nu ryms allt när exploateringen av bostadsområdena görs och de intäkterna tillförs Gammlia inom ca 120 miljoner. En evenemangsarena på Gammlia har dessutom inte rymts utan att man tvingats till ännu större ombyggnader. Sedan kan man fråga sig vad han menar med innebandyns dröm.

Vad jag vet så tycker de allra flesta att den lösning man väljer är bra då allt seriespel kan koncentreras till de tre planerna som finns på Gammlia vilket frigör utrymmen för barn och ungdomar i bostadsområdena sedan är det inte studerat färdigt hur utformningarna ska göras, utan det är principen vi sagt jag till.

Och med en evenemangsarena har det inte skapats så många nya ytor och begränsningar har det även blivit för all idrott i kommunen då vi inte har mera driftpengar än vi anslagit. Dessutom finns Umeå arena som både har loger och en publikkapacitet för 6000 personer vilket Westman också glömt bort.

Jag tar upp detta på bloggen för jag vet hur hopplöst det är att agera mot media andra vägar men att lägga ut det så här och tala om sanningen går också.
Hur ska ni kunna lita på en tidning som far fram med sådana påståenden som Niklas Westman gjorde i VF man kan ju fundera vems budskap han bär fram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.