Företagarna har delvis fel, regeringen helt

Regeringen har ingen politik och gör ingenting åt den situation med den orkan av varsel som nu sker. Det finns inga pengar för åtgärder överhuvudtaget och det som sker medför en låg tillväxt vilket gör att även kommunerna kommer att tvingas skära ner. Regeringen måste se till så att pengar förs över till den kommunala sektorn, åtminstone de som uteblir.

Anna-Stina Nordmark Nilsson har varit flitig i media och självklart kritiserat regeringen för att de inget gör. Hon har också föreslagit en hel del åtgärder och stimulanser som ett reparations- och tillbyggnadsprogram för byggsektorn. Hon klagar över de likviditetsproblem som de små företagen har då inte finansieringssystemet fungerar men där får hon gärna ta mitt förslag om att kommunerna får låna från riksgälden eller riksbanken, då frigörs pengar till företagen.

Däremot förstår jag inte förslaget med att sänka arbetsgivaravgifterna som egentligen är försäkringar. Om kostnaderna sjunker för anställningarna kommer inte företagen att ha kvar folk om de inte har några order. Inte heller kommer några små verkstadsföretag att få några underleveranser, ej heller får man några order till byggföretagen då inget händer förrän bankerna är på grön tvist.

Vi krävde att regeringen skulle utse samordnare men nu håller jag på att tro att de inte kommer att kunna göra någonting då de saknar pengar att göra något med. Det är brist på vilja och pengar hos regeringen som är det stora problemet. Kom inte med att kommunerna ska ta ett större ansvar för det finns det inte pengar till och notan för försämringar av sjukförsäkringen och a-kassan har ännu inte kommit.

En kommentar

 1. Krister Larsson

  Ok, nu har du fått berätta hur dålig regeringen är men hur vill hur vill oppositionen gemensamt agera? Hur skulle en röd-grön regering möta finanskrisen?

  Ni vill inte sänka arbetsgivaravgiften som regeringen vill och ni vill höja den för ungdomar. Med andra ord ska det vara dyrare att anställa.

  Miljöpartiet vill höja skatten på transporter (bl.a. 2 kronor/litern på bensin) och lägga ner kärnkraften. Är detta positivt för jobben i den svenska basindustrin?

  Vänsterpartiet vill spräcka budgettaket och, som Sahlin också påtalat, riskera den svenska ekonomin.

  Gemensamt är väl ändå att ni vill ha tillbaka förmögenhetsskatten, d.v.s. skatten för många svenska företagare och som höll investeringar borta från landet.
  Alla andra länder har avskaffat den för att konkurrera om investeringar, så gjorde tex den socialdemokratiska regeringen i Finland. Skulle det alltså vara positivt om Sverige som enda land skulle införa den igen?

  Innan oppositionen kritiserar regeringen kanske man skulle enas om ett alternativ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.