Uttalande av representantskapet

Idag besöker Maud länet och jag hoppas verkligen att hon har med sig något i bagaget. Jag förstår inte och trots att vi krävt det vad samordnarna har för uppgift då de inte konkret haft något att ta tag i. De gamla demokratiska organisationerna för arbetsförmedlingen har man därtill lagt ner.

Vårt representantskap som igår behandlade 47 motioner ställde även upp på ett uttalande om de krav vi har framfört en längre tid om att det måste till nya åtgärder. Sen måste vi observera vilken vändning finanskrisen tar. Utbildning i företag är den rätta åtgärden för att rusta företagen för framtiden. Det är bättre än att kasta ut folk i arbetslöshet och kostar inte mer.

Det känns också riktigt roligt efter ett par år med minskat antal medlemmar i partiet, delvis beroende på att medlemsavgifterna nu sköts från centralt håll och man förändrade kassörernas roll, att vi nu ökar. Med det gamla systemet var det ofta kassörerna som pratade med folk och fick in pengar. I Umeå har vi blivit mer än 200 nya socialdemokratiska medlemmar föregående år och fler är välkomna. Det är bara att gå in via nätet och anmäla sig, www.umesosse.se

* Gaza
Eldupphör och tillbakadragande av trupper sker nu i Gaza där Israel drar tillbaka sina trupper och där Hamas under många år har avfyrat raketer mot Israel. När man ser på debatt i TV mellan de olika grupperna, palestinier och deras sympatisörer och samma med de israeliska, så har man svårt att se att det ska kunna bli fred. Det handlar så mycket om vad som har hänt tidigare och med det hatet i bakgrunden så är det svårt att få fred. Vi får inte ge upp men nog måste båda parter visa en hel del vilja innan det går att få fred.

* Obama
Så är det snart dags för USA att installera sin nya president, Obama, och man följer de traditioner som man tidigare har haft när presidentseden ska sväras. Men man har fruktansvärt stora förväntningar och visst blir det bättre än med Bush men av erfarenhet vet vi ju att USA, som de flesta länder, är utrustat med ett trögflytande politiskt system. Jag hoppas på en ny politik men är tveksam om det blir några dramatiska förändringar. Det som är mest viktigt är kanske ändå att det blir någon typ av amerikansk dröm som gör att man ser ljusare på framtiden.

* Väderomslag
I fredags morse åkte jag tidigt, innan dagens möten började, till Långvattnet för att slå på värmen eftersom vi skulle vara där på kvällen. Då kl. sju var det minus 33 grader, men på ett dygn hade det svängt om ordentligt och var då i närheten av noll. Tyvärr var det något virus som slog till under helgen så hela söndagen gick åt till att ta det lugnt men passande så gick det att se på vintersöndag i TV. Bra resultat och bäst gick det för Anja men det fick vi inte se utan det blev skidskytte, den bästa TV-sporten av alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.