Försäkringskassan i förfall

Kassan har mist förtroendet hos medborgarna och får kritik från JO efter alla anmälningar om försenade utbetalningar. JO säger att det är anmärkningsvärt och visst är det så när folk har fått låna pengar och en del tvingats gå ifrån sina hus.

Det här är regeringens ansvar trots att generaldirektören säger att man inte skött sig. Underskotten är stora och skulle det bli mera neddragningar då finns inte tillräckligt med folk som rehabiliterar och betalar ut ersättningar.

Det går inte att undvika att det är regeringens ansvar som velat lite hit och dit när det gäller vad deras förändringar i systemet skulle innebära och vilka regler som ska gälla. Ansvarig minister är Husmark Persson som är ytterst ansvarig för myndigheten och har att se till att myndigheten fungerar, vilket den inte gör.

Det är viktigare att föra över pengar till försäkringskassan än att ge mera pengar till militären, här har folkpartiet fel. Det är viktigare att få polisen och rättsväsendet att klara av sin uppgift än mer pengar till försvaret Det är viktigare att få samhället att fungera än att sänka skatten för de som har det bäst.

Många små kommuner har det kärvt med ekonomin och värre blir det när inte staten räknar upp statsbidragen. Bara i Västerbotten är det många kommuner som har det mycket kämpigt och vi vet inte om de klarar av sin uppgift. Det har varit bättre med pengar till kommunerna än att sänka skatten för de som har det bäst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.