Vilket himla liv det skulle ha varit?

…Om Försäkringskassan
Hur tror ni det skulle ha låtit från Maud Olofsson och andra riksdagsledamöter om försäkringskassa skulle ha fungerat likadant som nu om det hade varit en socialdemokratisk regering? När det gäller systemskiftena inom sjukförsäkringen som är en del av problemet bakom detta och då det är för lite pengar till de som ska göra jobbet.

…Om Ungdomsarbetslösheten
Sverige tillhör botten i hela Europa när det gäller att få ut sina ungdomar i jobb och ungdomsarbetslösheten har ökat med 20 % sedan 2007. Det är lågkonjunktur och företagen kan inte sälja sina varor och visst borde man då förstå att det inte hjälper att sänka arbetsgivaravgiften för ungdomar, den sänks för dem som är i jobb.

Vad som behövs är utbildning och kompetensutveckling för att ungdomarna ska vara rustade när konjunkturen svänger. Minskningen av vuxenutbildningen var det första man gjorde när man kom till makten för att sänka skatten för de som har det bäst. Visserligen har de nu börjat höja lite men inte till den nivå som tidigare rådde. Regeringen försöker dock argumentera för att de höjer vissa anslag men de sänkte anslagen med mycket mera bara för två år sedan. Regeringen har ingen arbetsmarknadspolitik över huvudtaget.

En kommentar

  1. Susanne Lövgren

    Även om metoderna att avlägsna problemet med de sjuka, handikappade och förståndshandikappade är mindre grymma idag. Så är det exakt samma människosyn som genomsyrar den moderata politiken idag! Att de handikappade är en belastning för oss, och att de står i vägen för vår möjlighet att frigöra ännu mer pengar till de redan bemedlade! Jag vill se att VI har en MÖJLIGHET att hjälpa andra människor som är i den sits idag att de behöver medel för att kunna skapa en dräglig vardag och en trygghet. En försäkran om att även DU och JAG och HERR VON… ska ha en tilltro att vi klarar oss även om vi imorgon får besked om cancer eller hamnar i en olycka som gör oss rullstolsbunden. Jag kan inte tro att de som försvarar dessa försämringar kan tänka sig in i situationen att detta skulle kunna drabba deras mor eller barn. Och när man saknar denna empatiska förmåga, samt att man försvarar en syn om att andra människor är till belastning – Istället för att önska att man kunde göra det bättre för dem… Då kan inte jag annat än att jämföra detta med hur det resonerades i Tyskland under senare 30-talet innan man kom fram till hur man skulle avlägsna dessa belastningar. Men så fungerar det då pengar är viktigare än människor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.