Regeringens icke fungerande arbetsmarknadspolitik

Idag kommer jag tillbaka till samma gamla nyhet som varit ute i flera månader nämligen att regeringen inte gör något åt problemen på arbetsmarknaden. Tyvärr är det inte bara Littorin som inte gör något utan även Maud faller under sökluppen. Men även om man har hur stora förstoringsglas som helst så finner man inget. Jag vet inte heller var alla lokala centerpartister med en folkrörelseförankring har tagit vägen och vem som har lagt munkavle på dem. Numera säger inte ens Börje Hörnlund något. Vart är du Börje?

* Högerpolitik är högerpolitik
Regeringen gör inget för att förhindra att arbetslösheten ökar och de för en extrem högerpolitik när det gäller skatter och välfärd. Det som tidigare har samlats i ladorna med en god ekonomisk politik för att ha i sämre tider har kastats bort till de som redan har det bra. Nu har den gruppen fått en återbäring med sänkta skatter och inte en krona finns för åtgärder. Finansminister Borg lånar pengar till sin egen skattesänkning. Lån som ska betalas tillbaka och de som får betala detta är framtida generationer.

Högerregeringen levde länge på effekterna av den jobbpolitik som vi förde men när detta år är slut är det inte alls otroligt att arbetslösheten kommer att hamna på uppemot 10 %. Vi har idag en högre arbetslöshet än 2006 och allra besvärligast är det för våra ungdomar där fler och fler ställs utanför arbetsmarknaden. Fler tvingas också stanna hemma hos sina föräldrar och bli mambos, fast det kanske är det som kallas familjepolitik för den högerledda regeringen. Hushållsnära tjänster är dessutom regeringens sätt att återinföra ett system med pigor och drängar för den grupp som har det bäst och fått mest av Borgs skattepolitik.

5 kommentarer

  1. Per

    Visst var det bättre på sossetiden,. allt var bättre. Snöröjning, väder, hyfset, bussen gick i tid. Ja, det är ingen hejd på vad Lennart kan komma på.
    Men varför tappa sossarna makten, ju ett vanstyre och en svågerpolitik som vi nu hoppas slippa se på ett bra tag.
    På tal om avsaknad av politik.
    Umeå har inte haft ett intelligent styre på många, många år.
    Åsa Ö ska tala i kommunmöte då börjar hon med; Kamrater!
    Hör jag rätt! tror hon att vi är på Kuba eller vadå?
    Det är umeås politiska elit det, jag skrattar mig fördärvad.

  2. Johan Johansson

    Vi vet alla att Lennart har humor!
    Men nu tar han priset. Han skyller rådande konjunktur på regeringen.

    Om du sätter dig ner och funderar på vad varseleffekten blivit om ni sossar fortfarande varit i makten tror jag inte du lika lätt hade klankat ner på nuvarande regering som gör ett mycket bra jobb trots rådande situation.

    Mycket går att göra bättre, men om du nu har receptet för hur ungdomarna ska få jobb, fram med det då! Eller ska du som sann politruck sitta inne med det istället för att hjälpa dessa stackars ungdomar som måste bo hemma hos mamma och pappa!

  3. Peter Höglund

    Tycker det är förvånansvärt klumpigt av en högt uppsatt politiker att vara så nedlåtande till en hel yrkeskår som jobbar med hushållsnära tjänster. I ett samhälle finns plats för alla, oavsett om man städar, jobbar med gamla eller sätter parkeringsböter på bilar. Var drar du gränsen för ?riktiga jobb?. Är det skillnad att städa på lasarettet eller i en bostad?

  4. Patrik L

    Som vanligt häver du ur dig dina personliga åsikter utan att för den skull försöka förankra det i verkligheten. Vad bygger du allt detta på? Vilka uppgifter har du som vi andra inte fått ta del av? (s) har alltid varit bra på skrämsel propaganda och Holmlund är ju inget undantag. Men vad hade varit bättre med (s) – INGET!!

  5. Christer Björkman

    Läser du dessa kommentarer någon gång Lennart?

    Jag har aldrig sett att du ens någon gång skulle kommenterat en kommentar här.

    Du ignorerar allt och alla, tyvärr.

    Sen börjar det vara otroligt tröttsamt, eller tröttsamt är fel ord, det är pinsamt att läsa hur du skyller alla problem på nuvarande regering.

    Kom igen nu, ingen gillar en gnällspik utan egna ideer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.