Billig energi behövs

Igår kväll kunde man läsa att energisamtalen skulle fortsätta mellan högerregeringen och oppositionen och det låter bra. Det speglades först att det inte skulle finnas möjligheter till en samsyn men desto bättre om det är fel.

Man måste helt enkelt finna en lösning som håller över tiden och över olika regeringskonstellationer. Det är inte ens säkert att nuvarande lösningar är det som gäller om 15 år. Alla har ett ansvar för detta och gamla låsningar måste bort då Sverige, som har en energislukande basindustri som skapar så mycket välfärd, behöver klara och långsiktiga lösningar.

Vi behöver billig energi och i tillräckligt stor omfattning som garanterar jobb och välfärd. En energi som produceras utan att skynda på klimatförändringarna och som minskar användandet av fossila bränslen.

* Idrottens spelregler
Kan man lita på ryssarna? Nu har skidskyttar avslöjas med en ny rysk metod av bloddoping och det är bra om de åker fast. Men det är fruktansvärt att idrottare som agerar mot doping ska utsättas för hot av ryssar vilka de nu är.

Kanske är det dags att de internationella förbunden börjar syna fler ryska idrottare ordentligt i sömmarna. När så många ryssar funnits skyldiga inom en sport så är det säkert sanktionerat. Det kanske är dags att stänga ute ryssarna ett par år ur skidåkningen.

Ara Abrahimian fick dock betalt för sin protest inom brottningen från OS. Nu ändrar brottningsförbundet reglerna och en brottare ska kunna vädja till en jury för att få ett domslut ändrat. Det ställer stora krav på alla om man i efterhand inför retroaktiva domslut.

Tränarna får ständigt protestera och domarna övervakas av en jury. Man undrar om det kommer att finnas någon som vill döma men också om idrotter som har subjektiva bedömningar i sina regler ska vara OS-grenar. Kanske bör reglerna göras om så att det bara blir att räkna efter en klar poängskala. Det har länge sett ut som om det är andra saker som styr än vad idrottaren presterar i många idrotter.

* Måste match
I kväll måste Löven vinna om man ska ha kvar chansen till Play off och det gäller att gå dit och heja och hjälpa till att stötta laget. Seger vill vi ha och den kommer om man törs gå på mål och skymma målvakten, men först och främst att man skjuter mot mål.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.