Kärnkraft och energipolitik. Parkeringar och vilka som styr. Löven måste vinna

Vad säger folk om kärnkraften?
Idag publicerade DN en undersökning om vad folk tycker om kärnkraften och jag är inte ett dugg förvånad över resultatet att ersätta de som tjänas ut av nya. 62 % ja och 28 % nej och även bland socialdemokrater var det 57 för och 33 emot.

Motståndare säger att det beror på kärnkraftslobbyn, men jag brukar inte ta dessa undersökningar på fullt på allvar men det är klart att det är en fingervisning. Alla andra undersökningar brukar nästan alla välja att hänvisa till så varför inte denna. 78 % för bland männen och 18 emot. Bland kvinnor var det hårdare 48 % för och 37 emot.

Att stödet är starkare bland männen är inte heller konstigt då det är mycket fler män som jobbar i industrin och vet elens betydelse för jobben. Ungefär samma sak gäller att fler i den privata sektorn är för. Jobb i den privata sektorn är det som gör att vi kan ha en offentlig sektor, vilket ibland glöms bort.

* Parkeringsgarage
Tekniska nämnden och miljö- och hälsoskyddsnämnden sa ja till garaget. Man gjorde det då man tror på iden och eftersom man skrev ett helt nytt motiv bakom ställningstagandena så delar man inte de sakargument som tjänstemännen hade i sitt förslag.

Det är dock inte första gången jag upplever att tjänstemännen inte följer de politiska riktlinjerna som pekar mot att gå en viss väg. Om politiken bestämmer att man vill göra något som t.ex. att bygga ett parkeringshus så ska tjänstemännen tala om vad som måste göras för att komma dit och inte motarbeta förslaget.

Det här förvånade TV4 då man man gick emot tjänstemännen men vi har ett system där det är politiken som ska bestämma. Tjänstemännens makt är mer än tillräckligt stor och det är besvärligt när politiken måste ta fram egen fakta.

I detta fall såg jag att man bl.a. skrivit att det skapas ett tillskott av parkeringar vilket är fel då garaget ska ersätta de platser som finns på kajen och då blir det inte mer bilar i centrala stan.

* Vinst ett måste
Som jag skrev i min morgonblogg så spelar Björklöven hemmamatch i kväll mot Troja och en vinst är ett måste. Nyförvärven som spelade sist är sevärda så det är bara att ta sig en promenad till ishallen och heja fram laget.

Men i kväll måste det finnas spelare framför Trojas målvakt och skymma honom och det måste också komma skott om det ska bli några mål. Det är svårt att göra mål från hörnen och målvakterna tar nästan allt om de ser vad som sker

Foppa spelade i MoDO igår och ska man tro media finns det en hel del kvar att ge från Foppa. Jag såg förra matchen mellan lagen och då var Skellefteå helt överlägset. Det sitter hårt åt om vilka som ska gå till slutspel och det är bara fem poäng för MoDo till kvalserien och en upp till slutspel. För Skellefteå är det en futtig poäng till att ha spelat färdigt för säsongen och 6 till kvalserien. Jag hoppas att båda går till slutspel och att Djurgården får kvala

En kommentar

  1. Jan-Erik Brännström

    Hej Lennart
    Jag har idag haft en bloggdiskussion med din partikollega Thomas Hartman om det planerade underjordsgaraget på Rådhusesplanaden. Jag är naturligtvis part i målet men vår Brf har lagt många timmar på att utvärdera förslaget och kommit med ett, i vårt tycke, konstruktivt motförslag. Mina,våra,argument kan du delvis läsa i mitt svar till herr Hartman men det är inte det min fråga till dig gäller. Jag kan aldrig tänka mig att du,som den hedersman jag känner, accepterar att tjänstemän slaviskt ska följa vad politiker tänker och helt negliera sin egen uppfattning om hur ett specifikt ärende ska hanteras. Vad sen beslutet blir är en helt annan sak och då är det naturligtvis majoritetens uppfattning som gäller. Jag kan aldrig tänka mig att du vill ha några marionetter i korridorerna.
    Hälsningar
    Jan-Erik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.