Studenternas bostadsbidrag

Studiemedlet höjs med 400 kr men samtidigt kommer det att bli svårare att få bostadsbidrag i och med de regelförändringar som föreslås för bostadsbidraget.

Det innebär att studenterna kommer nära taket för att få fullt bostadsbidrag. En konsekvens blir då att det inte längre blir någon vits för studenterna att jobba lite extra eller så blir man blir utan bostadsbidrag helt.

Är det så att regeringen kanske tror att studenterna tar jobb från de som går arbetslösa och att detta är ett led att minska höjningen av arbetslösheten?

Förslaget innebär en politik som styr emot att studenterna ska stanna kvar hemma längre hos sina föräldrar. Men då glömmer regeringen bort att alla studenter inte är unga människor som nyligen flyttat hemifrån.

Förslaget kommer med stor sannolikhet att påverka högskolorna och universiteten med en lägre andel studenter. Även Umeå kommer att drabbas då universitet rekryterar sina studenter från andra orter än Umeå. Regeringens politik styr än mer folk mot storstäderna.

* Banksystemet har havererat
Många småföretagare får svårare och svårare att betala sina räkningar. För att klara detta har man bland annat tvingats sänka sin lön, vilket inte beror på att efterfrågan har minskat utan att banksystemet har havererat. Bankerna lurpassar och lånar inte ut pengar så att företagen kan betala sina räkningar.

Det är ett stort problem när kanske den viktigaste funktionen i en marknadsekonomi, bankerna, inte längre fungerar. Däremot kan man betala ut de instiftade bonusarna som man får för att bankerna förlorat så mycket pengar. Märkligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.