Tala sanning är en dygd

I kommentarerna till artiklar om budgetförslaget är det mycket som är långt i från sanningen. Om ni går in på www.socialdemokraterna.se/umeå får ni veta sanningen hur det ligger med pengarna.

Jag tar bara ett enda exempel denna gång. Det finns inga pengar i denna budget avsatta för kulturhuvudstad anant än de som ligger som ordinarie verksamhet i vår kulturnämnd, fritisnämnd, opera, museet.

Det är inte därför vi måste skära ner utan för att staten tar inget ansvar för kommunerna. Vi har tapapt 271 miljoner i skatteintäkter och vi får en massa andra kostnader som ökar på grund av den förda politiken som ungdomsarbetslöshet och folk som inte klarar sig på A-kassa eller sjukförsäkring då en del inte haft råd att vara med i A-kassan.
däremot har staten haft råd att sänka skatterna för de som har det bäst

5 kommentarer

  1. TC

    Att trixa med våra, skattebetalarnas, pengar genom att ha en ”budget” utanför budget är detsamma som att ljuga för oss skattebetalare.

  2. Hoppas vi blir många som röstar för ett rättvist och solidariskt EU

    Enligt skattemyndigheterna har 60% av borgarnas skattesänkning gått till den rikaste tiondelen av Sveriges befolkning! Varför är det så svårt för er borgare att erkänna sanningen, att den Moderata politiken skapar orättvisor och klytor i samhället?

    Arbetlösa, sjuka och pensionärer har fått sämre ekonmiska vilkor när borgarna nu lånar stora summor pengar till skattesänkningar för de rikaste. Detta påverkar kommunernas och Landstingens ekonomi negativt.

  3. Ola Grimsholm

    Att delta i det här racet för att bli kulturhuvudstadsår kostar skattebetalarna en massa pengar. De pengarna skulle kunna användas till skola, vård och omsorg istället. Svamla inte om några skattesänkningar utan erkänn att det kostar att satsa på kulturhuvudstadsjippot.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.