Förmågan att kunna se hela bilden

Det är ingen hemlighet att jag brukar skaffa mig en massa underlag inför våra beslut och det är saker som aldrig kritisk granskande media tyvärr bryr sig om, inte minst journalister som har staka band till politiska motståndare, hur det nu kan vara så.

Hur många barn är det som vistas på ett dagis har varit frågan under en längre tid. Det har gjorts en undersökning hur det sett ut på 5 platser under en vecka och siffrorna är som nedan.

I undersökningen har det varierat mellan drygt 17 som mest och drygt 14 som minst om man tittar på tiden mellan kl. 8 och kl. 14. Andra tider är det överlag färre barn och på fredagar är det under undersökningsveckan betydligt färre. Hur många barn säger detta att det varit i snitt?

Igår lade vi fram vårt förslag till budget och det är tuffa tider när staten sviker kommunerna. Hur förändringarna ser exakt kan du läsa på vår hemsida www.umesosse.se och där kan du också se hur mycket pengar som finns i olika nämnder.

För och grundskolan liksom socialnämnden har en nettoomslutning på 1458 respektive 1471 miljoner kronor. Kommunstyrelsen har för adm. Verksamhet 92 miljoner och politisk verksamhet 67 milj, operan 22, museet 11, kollektivtrafik 51 milj och Folkets hus 19 milj. Tekniska nämnden knappt 200 milj, miljö 12 byggnadsnämnden 33, fritid nästan 136 kultur 90.

Kommundelsnämnderna är som följer: Holmsund 275, Hörnefors 137 och Sävar drygt 197. Kommunstyrelsen har för EU och utvecklingsprojekt, datautveckling knappt 39 miljoner och så ligger det en lönepott på 51 miljoner centralt. Några andra verksamheter som överförmyndarverksamhet och revision finns också men totalt har Umeå kommun nettokostnader på 4 miljarder 773,8 miljoner så det finns mycket pengar i omlopp. Och som alltid diskuteras tillskott och minus och inte de pengar som redan finns och som man kan använda annorlunda.

En kommentar

  1. Karin Isberg

    Det är inte den genomsnittliga tiden på förskolan som skall vara normgivande. Inte kan man vänta till dess antalet barn minskat om problem uppstår, nej det är just nu som gäller. Verka för mindre barngrupper, barnen skall finna trygghet inte förvaring.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.