Varför går folk fram och ljuger och och varför stötttar VK lögnerna?

Den frågan har sitt berättingande med anledning av ekonomin i kommunen och vad det satsas på. Jag blir så trött på att säga att kulturhuvudstadsåret belastar inte budgeten för 2010 med en enda krona och har aldrig gjort det.

Däremot gör all kulturverksamhet som vi har vår budget och det är det som är huvuddragen i kulturhuvudstad

Det är fruktansvärt illa att VK som ansvarig för innehållet på dessa sidor tillåter att folk publicerar lögner , osanningar eller vad det kallas. Vk bryter mot alla regler när man tillåter lögner att skrivas in för jag vet att VK vet hur det är. Vad betyder ordet ansvarig utgivare och vilket ansvar har den för det som skrivs ävden om det är på nätet

6 kommentarer

  1. Anders Wikström

    Håller med dig Lennart. Det trångsynta sättet att se på ekonomin är tråkigt. Att ett samhälle skulle klara sig på att satsa allt på barn och äldre är trångsynt. Utan kultursatsningar, friluftsliv, och aktivt ideelt arbete så kommer samhället att dö ut. Ibland måste man spänna bågen för att också slå ett slag för kulturen.

  2. TC

    Vk har inte brutit mot några regler för ingen av de kommentarer du kritiserar har varit någon lögn för de har ju bara helt sanningsenligt påpekat att även lyckosamma års överskott ÄR en del av kommunens budget, även om dessa givetvis inte på förhand kan skrivas in i den planerade budgeten. Kulturhuvudstadsansökan tar pengar från kommunens ordinarie verksamhet eftersom dessa lyckosamma års överskott inte kan användas för att täcka upp för kommande underskott i budgten. Det går inte att bygga upp en kulturhuvudstadsbudget ”utanför” ordinarie budget för ALLA pengar som kommunen har tillgång till, inklusive eventuella överskott, måste användas i den ordinarie verksamheten innan det kan bli tal om neddragningar i skolan… Kulturhuvudstadsansökan är alltså den direkta anledningen till att ni nu väljer att spara i bland annat skolan istället för att använda dessa tidigare års överskott för att slippa dessa besparingar.

  3. Mats Johnsson

    Signaturen TC sätter på pränt det större delen av dina arbetsgivare tycker om ekonomin i kommunen.
    Vi vill ha fakta och inte de evinnerliga bortförklaringar och konstiga påståenden om att skattebetalarna ljuger!
    Hotar du V-K också?

  4. Anders Sellström

    Helt rätt av Holmlund att kulturhuvudstadsåret 2014 inte belastar budgeten 2010. Pengarna från 2008 som blev över är inlagda i ett internt konto kallat ”Internt Eget Kapital”.

    Den dagen de används belastar de inte budgeten men utfallet. Om inte kommunen går plus det år de används belastar de via balanskravet så att de måste belasta kommande års budgetar.

    Redan nu har nämnder och styrelser 105 miljoner innestående i detta egna kapital. Det belastar inte budgeten men slår hårt på det ekonomiska utfallet när de används.

    Så kan det gå till i den kommunala ekonomin….

  5. Andreas Johansson

    Nej, de påverkar inte budgeten. Men det är fortfarande pengar som kommunledningen vill ta in i skatt genom tvång för att sedan tvinga medborgarna att konsumera kultur. Summan ligger på ca 1000 kronor per invånare. Hur många par med två barn skulle frivilligt hosta upp 4000 kronor för att ge som bidrag till kulturhuvudstadsåret om de fick välja vad de vill köpa? Eftersom det är få som frivilligt skulle göra detta, så är det obehagligt när politiker tar in pengar och spenderar de på ett respektlöst sätt genom tvång. Titta stadens barnfamiljer i ögonen och förklara varför familjens pengar skall gå till Holmlunds kulturhuvdstadsår istället för en semester för familjen! Holmlund och Socialdemokratin saknar respekt för medborgarnas hårt inarbetade pengar!

  6. Frisk och fri

    Visst är det hemskt att bli tvingad att bo i en stad där man gratis kan ta del av kultur. Man borde naturligtvis ha tagit betalt av alla som var med på kulturnatta.

    Undra hur mycket vi som är friska tvingas att betala för alla som använder sjukvården. Undra hur mycket vi tvingas att betala för polis och skolor med mera som vi inte behöver.

    Varför inte flytta till USA eller någon borgligt styrd kommun där man frivilligt får betala själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.