Helgen som var och finanspolitiska rådet

Helgen har varit bloggfri sedan i torsdags. Har varit i Långvattnet och städat tomten, sågat och kluvit ved. Det har varit problem med vedkap och klyv sedan jag satte in automatsäkringar och bytte skåp men det gick sådär trots allt. Dessutom har jag ställt i ordning potatislandet men att köra traktor och harva potatisland är inte min starka sida. Det blir dock hen hel del tänketid under ett sådant arbetspass.

I torsdags när jag kom hem berättade min fru att hon blivit av med cykeln utanför Viktoria gallerian då hon skulle bära hem det hon handlat. Jag berättade detta när jag var ute på ett företagsbesök senare under dagen och då berättade en av personalen att hon med egna ögon sett hur en bil med släp kört upp tidigare i centrala stan och lastat cyklar på släpvagnen. En person såg detta och sprang ut och frågade varför man tog hennes cykel. Det är bra om man hjälper polisen med att anmäla när man ser något sådant, för en låst cykel är inte det allra enklaste att föra bort.

* Finanspolitiska rådet
Calmfors som sitter i regeringens råd varnar för en andra våg i lågkonjunkturen. Han dömer ut regeringens politik på område efter område. Jobbskatteavdraget är verkningslöst säger han och föreslår att man ska höja arbetslöshetskassan som regeringen sänkte. Jobbskatteavdraget ger inga nya jobb utan en bättre ekonomi för de som jobbar. Däremot föreslår han att skatten sänks för den stora gruppen människor som är pensionärer. Mer pengar till kommunerna är andra åtgärder som han föreslår och han tycker att regeringens satsning på kommunerna är en droppe i havet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.