Travfest och ’inga gnällspikar till Bryssel’

Igår blev det ingen blogg då jag var i Stockholm och på Solvalla redan vid 10-tiden. Travet tog all koncentration och det var en riktig fartfest i försöken.

På V5 hittade vi rätt spik i Sahara Dynamite som vann. Tyvärr vann favoriten sista så den stora utdelningen uteblev då vi garderat loppet. Min analys om hur finalen skulle gå höll också och jag träffade rätt med grön kusk, Åke Svanstedt bakom Torvald Palema. Det är en verklig fest att vara på Solvalla under elitloppet när vädret är fint och publiken stor.

* Inga gnällspikar till Bryssel
I Stockholm men kanske även här i Umeå har Folkpartiet valaffischer som det står ’vi skickar inga gnällspikar till Bryssel’. Hur komiskt är inte det, eller så har man dålig självinsikt. Det är många med mig som ständigt upplever Folkpartiet som ett gnälligt parti som klagar på allt eller alla.

Deras första namn, Marit Paulsson, tillhör i alla fall de som brukar gå i spetsen med att klaga. Och visst är det så att även Britt-Marie Lövgren från Umeå som står på 9:e plats på Fp-valsedeln tillhör dom lite gnälliga. Kanske är det en sak som genomsyrar hela partiet.

Man kan väl inte med bästa vilja påstå att deras partiledare Jan Björklund sysslat med annat än gnällt på den svenska skolan. Devisen "vi skickar inga gnällspikar till Bryssel" får väl vi andra ta som en uppmaning att rösta på något annat parti än Folkpartiet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.