Arbetslösheten skenar som en herrelös häst utan kusk eller ryttare

Dagens nyhet i alla fall i radion har varit att arbetslösheten skenar uppåt. Jag är förvånad över att det är en nyhet det är vi ju många som sagt kommer att hända eftersom regeringen inte gör något alls för att förhindra detta. Snart kommer arbetslösheten även att öka ytterligare då Sveriges kommuner både tvingas säga upp folk och inte har råd att anställa.

4 kommentarer

  1. P.Ask

    Ska du säga Lennart som har varit med om att skrota socialsäkerhetssystemen redan från början av 90 talet. Vartenda förstörd ung människas liv är bl.a ditt ansvar. DU som är en självutnämnd kung över Umeå , säg mig vilka skenande hästar du pratar om ? Att det ens finns mage till sånt uttalande.

  2. Alliansare

    Det är tyvärr så att krisen kommer att slå hårt med höga arbetslöshetssiffror. 12% har det talats om länge. Då är det Alliansregeringens ärligare siffror. Under dina regeringar räknades inte de många studerande som ville arbeta, inte pensionärer som ville arbeta heller. Nu räknas också 70+:are som vill arbeta in.
    Regeringen är inte kusk för arbetslösheten. Den drar åt ett annat håll.
    Hade din partiledare fått som hon ville hade vi bl.a. gett 6 miljarder till GM. Det är en hel del pengar som istället kan användas till att stimulera på rätt ställe eller hjälpa arbetslösa när vi ser var vi landar. Det görs en hel del och ska göras mer.
    Känns det illa att regeringen inte kastar bort pengar på en del hopplösa projekt? Så som ni hade hoppats.

  3. En som minns valrörelsen

    När har Mona Sahlin sagt att hon vill skicka 6 miljarder till GM? Vad hon vill är att ordna utbildningar och en A-kassa värd namnet för de som blir arbetslösa nu när borgarna är Europamästare i passivitet. Om borgarna är ärliga eller inte kan ju disskuteras.

    Hur många minns inte Fredriks vallöfte att satsa mer på välfärd än Socialdemokraterna, och att inte börja privatisera den offentliga sjukvården, hur ärligt var det vallöftet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.