Svenskt näringsliv, företagarna och högeralliansen skäller som bandhundar över Teatercafeet,andra länders tar över Sverige

 

Den svenska högerregeringen och Svenskt näringsliv hand i hand skäller värre än en bandhund på att samhället äger företag. Andra länders regeringar har en toatalt motsatt syn utan låter de samhällsägda och statliga företagen utvecklas men Sverige låter andra länders statliga bolaget köpa och ta kontrollen.
 
Detta är ju en utarmning och på sikt kommer jobb och kunskap att försvinna från Sverige och huvudkontoren lämna landet. Jag ska bara här ge några exempel då man aldrig hör ett enda ord om detta från högeralliansen, företagarna och Svenskt näringsliv.
 
Bring ägas av norska posten och därmed den norska staten. Bringkoncernen är ganska omfattande och sysslar med enheter som Mail, Dialoge, Logistics, Express och Citymail. De flesta områden är inom transport och logistik.
 
DHL syns ju lite överallt och de sysslar också med transporter och där finns ju bland annat gamla ASG och ägare är tyska posten.
 
Vi tar ytterligare ett förslag och det är Telenor som ägas av Norska staten och där ingår bland annat Bredbandsbolaget. De har ju många anställda på support i Umeå och det har även de andra bolagen som jag räknat upp.
 
Företagarna, Svenskt Näringsliv och högeralliansen brukar gå i taket till och från när det gäller folkets hus men i dessa fall har vi inte sett och inte hört ett enda dugg om att andra länders regeringar tillåter deras statliga företag ta över mer och mer ägande i svenskt näringsliv

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.