Varför producerar vi inte själva vaccin mot svininfluensan ?

 

Snart ska vi svenskar börja vaccinera oss mot svininfluensa om det kommer fram vaccin. Vaccinet framställs tyvärr inte i landet och det finns de som har en berättigad oro att det kan bli svårt att få tag i då trycket på vaccin i det producerande landet kan bli för stort om många blir sjuka.
 
Det är märkligt att inte ett land som Sverige och det svenska samhället kan se till och ta ansvar för en egen produktion av detta vaccin.
 
Det kommer med säkerhet att bli vaccinbrist i världen och det blir med säkerhet så att de fattiga länderna som kanske skulle ha störst behov av vaccin kommer att bli utan både för att det finns brist på pengar och vaccin.
 
Svininfluensan kommer att skörda flest offer i länder där befolkningen redan nu har det sämst i världen och någon solidaritet för de fattiga kommer vi nog inte att få se. Jag vill ge SCA fabriken i Obbola en eloge för att de säger att de kommer att se till att deras anställda vaccineras om de får tag i vaccin
 
 

2 kommentarer

  1. Inger.E

    Det gick åt skogen nu är oktober slut och ett mycket fåtal är vaccinerade. Var är vaccinet? vi så dyrt betalat för med skattepengar. Vem har blåst oss.
    1.4 milj doser levererade mot 18 milj beställda som skulle varit i Sverige sista veckan i sep.

  2. Mike

    Avslöjande av Läkemedelsbolaget Novartis Patent och anklagelse om massmord.

    Mordmisstänkta blir endera dömda eller frikända vid en rättegång, baserat på en åklagares framställan av BEVIS, vilket vanligtvis hänger samman med MOTIV, MÖJLIGHET och TIDPUNKTER, kombinerat med fysisk dokumentation. För att skaffa en sådan fast bevisning spenderar polisen ofta månader i uppföljning av ledtrådar och intervjuer av vittnen. I rättegångsfasen är återskapande av händelseföljden avgörande. Jag hävdar att nedanstående handling lämnar mer än tillräckligt med fasta bevis, för att åtminstone resultera i en

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.