Fasta förbindelser bättre än lösa

 

200 år utan krig på Svensk mark ska vi vara glada för. Vi har just firat detta i västerbotten bland annat med närvaro av kungen drottningen och kronprinsessan.
 
Vid det kriget förlorade Sverige Finland till Ryssarna som blev ett storhertingdöme under tsaren. Finland och Sverige som hade varit ett land i över 600 år. Finnarna fick lida under rysstiden med tsarer och lyckades inte bli en egen stat förrän i början av 1900 talet.
 
Sedan kom andra världskriget där Finland fick lida mycket och efter det var man länge satt under ett starkt tryck från kommunismen och Sovjetunionen. Nu har det blivit bättre eller mycket bättre inte minst sedan kommunismen föll och Finland blev medlem i EU och som är omtyckt av de flesta.
 
Det är lätt att förstå att det blev en stor frihet. Däremot är jag övertygad om att hade vi varit ett land då hade kommunikationerna fungerat över Kvarken och eftersom vi blivit närmare varandra i och med EU medlemskapet så borde EU faktiskt hjälpa till så att det finns en fri rörlighet över kvarken, kortsiktigt en färja som fungerar och på lång sikt en fast förbindelse
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.