Oxfilé eller surströmming

 

Dagens rätt, inte på travet utan på bloggen handlar om mat. I vanliga fall är det surströmmingstider åtminstone här i Norrland. Nu har nyheten att surströmming ska kunna användas som kosttillskott kommit. Visst låter det otroligt för en som inte äter den men säkert fullt möjligt.
 
Surströmming i kapslar som kosttillskott ska tillverkas och ska vara bra mot magkatarr och halsbränna. Iden till detta fick en person som hade problem och provade med surströmming och blev bra. Visst kan det tänkas att det många gånger är det slumpen som ger de bästa resultaten och det oavsett vad det gäller. Här får Losec, andra preparat konkurens och förhoppningsvis blir det billigare.
 
Eu har öppnat igen för köttimport utifrån och förhoppningen för konsumenterna är billigare oxfilé. Helt plötsligt kommer en moteld mot detta från oväntat håll nämligen vetrinärmedicinska anstalten som varnar för att köttet kan innehålla resistenta bakterier då djuren där sägs utfodras med antibiotika.
Experterna vet dock inte om det kan överföras på människorna.
 
Är det tillåtet att ge antibiotika så kan det väl inte vara några problem utan vi får förutsätta att man följer de regler som gäller. Det känns mera som ett sätt att komma med oroande rapporter för att skydda det dyra europeiska köttet. Jag har köpt Brasilianskt oxfilé förut och kommer att göra det igen. Djuren där och i Argentina, i alla fall de flesta har en bra miljö då de går ute hela tiden på stora vidder och betar och knappast behöver antibiotika betar
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.