Hälsan ställs mot hälsan

 

Hälsan ställs mot hälsan
 
Det förs och har förts en debatt om att guppen i Umeå ger mer luftföroreningar och det är säkert sant. Det är nog också säkert att de nya hastighetsbegränsningarna både på stadsgatorna och på alla andra vägar i övrigt också kommer att ge mer luftföroreningar. Guppen framförallt att bilisterna kör så ojämnt med tvära inbromsningar och hårt tryck på gasen till nästa gupp.
 
Guppen har tillkommit för att bilister inte respekterar de hastighetsbegränsningar som sätts oavsett vilken nivå det är och för att man inte respekterar övriga trafikregler vilket i sin tur ger att alldeles för många personer skadas i trafiken varje år. Det är inte bara dödsfall utan många får mycket svåra skador och livslånga men och kommer därmed ur arbetsmarknaden. Trafikolyckorna är också oerhört dyr för den svenska sjukvården.
 
Visst ska vi arbeta för bättre miljö och mindre utsläpp vilket också leder till skador för människor men trafikens skador och kostnader på personer är en viktigare åtgärd att få bukt med och därför säger jag att i detta fall ställs hälsa mot hälsa.
 
Det är samma motiv ute på våra landsvägar att antalet olyckor måste ner och när det gäller att få ner antalet olyckor så är de för höga hastigheten en stor orsak. Självklart är det också viktigt att polisen ser till och kontrollerar så att chaufförerna håller sig nyktra.
 
Tänk vilket ideal det vore om trafikanterna respekterade de regler som finns i tätorterna för då slapp vi guppen och vad köerna till sjukvården skulle bli kortare om antalet olyckor i trafiken minskade. Det är Trafikanterna som är orsaken till guppen och de ökade utsläppen när hälsa ställs mot hälsa

En kommentar

  1. Mats

    Tack för ditt svar Anders – jag delar inte din uppfattning eller din politiska tanke – men du svarar i alla fall på kommentarer på din blogg.

    Tack även B-M L för ditt svar – jag delar inte heller din politiska uppfattning – läs undersökningar om vad Umeås befolkning tycker om kultuhuvudstadsåret – övervägande del av oss vill inte ha detta jippo – du kostar – både som politiker och som ”kulturkramare” och hästridare – mer än vad vi vanliga skattebetalare gör!!!

    Till dig Lennart – jag är djupt besviken på dig som inte svarar på kommentarer på din blogg utan bara ”vräker” ut nya påståenden på din blogg. Jag har sedan mer än 50 år röstat på ditt parti – men de sista åren ”strukit” ditt namn!

    Nu ser jag att jag gjort rätt – jag kommer förmodligen fortsätta rösta på S men jag kommer aktivt motarbeta DIG – du representerar inte Socialdemokratin – utan bara dig själv – LÄGG AV!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.