Försäkringskassan s´gör som regeringen vill

 

Försäkringskassan har varit i riktigt kraftig blåsväder under ett par år. Visst kan man alltid ifrågasätta om de som jobbar där gör sitt jobb på ett riktigt sätt och visst kan folk göra fel men huvudansvaret för försäkringskassan som en statlig myndighet ligger trots allt på regeringen.
 
Det är regeringen som förändrat systemet för att de tror att det är en massa fusk bland sjukskrivna och att man med hårdare regler ska tvinga folk att jobba trots att man är sjuk. Det är inte heller längre läkarna som bestämmer om folk är sjukskrivna utan en läkare kan ha sjukskrivit en person och försäkringskassan kan dra in sjukskrivningen.
 
Jag har själv en nära bekant som drabbats av diabetes så att han måste ha dialys tre gånger i veckan. Tror mig eller ej men försäkringskassan började ifrågasätta om han hade rätt till att vara sjukskriven när han låg på dialys och om han inte kunde jobba under tiden han fick sin dialys.
 
För mig låter det dumt för sunda förnuftet säger ju att det måste vara svårt att jobba inne på ett sjukhus när man får dialys och faskopplad med slangar och inte speciellt bra form heller efter dilysen, och han kan vara sjukskriven under dialysen

En kommentar

  1. Svensk Rättvisa

    Försäkringskassan är en skyddad verkstad för sämre bemedlade. För mig förde de bostadsbidraget till ett annat konto och vägrar ge mig underlaget (vägrar även återbetalning). Jag har inte skrivit under för kontoflytt till annan person ej boende i bostaden och underlaget för flytten förvägras jag trots att polisen bett mig begära det! Vill ha kopia på begäran (förvägras) vill ha handläggarens namn så jag kan åtala person (förvägras). Visst är det ynkligt…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.