Räntesmäll väntar

 

Dagens rubrik i våra tidningar att en " Räntesmäll kan vänta runt hörnet” och läser man vidare så får man reda på att det beror på regeringens politik. Det står vidare " Regeringens skattesänkningar bäddar för en räntesmäll för hushållen. Den ofinansierade utgiftspolitiken kan tvinga riksbanken att höja räntan tidigare"
 
Den här varningen kommer från professor Lars Carlefors som även är ordförande i regeringens finanspolitiska råd. Visst ska regeringen fatta beslut själva men varför inrättade man ett råd när man aldrig lyder råden.
 
De skattesänkningar man genomför kommer att ätas upp av högre räntor och nettot i börsen blir negativist och det kommer en omfördelningspolitik som göra att bankerna tjänar storkovan bonusarna ökar och de som tjänar är de som lånat ut pengar i stället
 
Höjs räntan då kommer inte konjunkturen att svänga som man hoppas och då kommer arbetslösheten att bestå, intäkterna till kommunerna kommer inte och uppsägningarna kommer som ett brev på posten och engångspengarna visar ännu tydligare att det är en nödhjälp
 
 
Etiketter: ,

En kommentar

  1. Andreas Johansson

    Ja, så kan man resonera. Då blir skattesänkningar alltid en omöjlighet. Jag hoppas bara att du förstår att även den fackliga kampen för högre löner måste avvecklas. Sådana framgångar ger nämligen exakt samma effekt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.