Vem är Jan Guillou och Umeås kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige pågår just nu för fullt och vill man lyssna kan man gå in på kommunens hemsida www.umea.se eller via Radio Umeå 102,3. Då får man reda på vad som händer och vad som sägs.

Jag har varit borta ett par dagar och inte kunnat följa exakt vad som har sagts om Jan Guillou och hans engagemang hos KGB. Jag är i och för sig inte förvånad och vi får väl se och höra mera om den s.k. IB affären. Jan Guillou har varit en person som har gett sken av att vara den korrekta journalisten med noga kollad fakta. En gloria som nu har fått sig en ordentlig törn. Igår när jag flög hem från Frankrike fick jag tid att läsa vad som skrevs i Aftontidningarna och det är bara att konstatera att hans gamla vänner lämnar honom, om vi ska tro på media.
 
Jag såg ett annat samtal med honom för ett par veckor sedan som rörde journalistiken. Men vad han sa då ger jag inte mycket för idag. Jag såg också att Mårten Palme var glad över det som nu avslöjats, då Guillou mer eller mindre förföljde Palme med olika påståenden om hans sort och att allt han sa var sanning det är väl inte många som tror idag.
 
Tyvärr är väl även detta en god marknadsföring för Guillou som författare och trots att hans anseende nu befläckas så kanske det gör hans plånbok tjockare om fler läser hans böcker.
Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.