VD-löner m.m.

* VD lönerna
Det visar sig att lönerna för VD:arna i de statliga företagen stigit betydligt mer än för övriga anställda. Och det är svårt att finna motiv för detta. Dessutom har de som har de högsta lönerna fått de största skattesänkningarna. Tidigare åberopade de alltid skatteskalan som orsak och räknade netto men den skalan är borta sedan länge.

* AU
Idag är det arbetsutskott med Region Västerbotten men dagordningen är inte speciellt kontroversiell. Vi ska dock prioritera projekt som ska behandlas av strukturfondspartnerskapet. När det gäller Umeå känns det viktigast att omdaningen för trafiken inom och i anslutning till sjukhuset samt universitetet får stöd och även stöd senare i partnerskapet.

Några reflektioner om idrotten:
* AIK från Stockholm ska söka spel i KHL, den nya ryska ligan. AIK har det kärvt ekonomiskt och tror sig få ihop ett lag som ryssarna vill se.

* Bengt Persson, en av min ungdoms idrottsidoler, och en bra löpare främst på 3000 meter hinder. Även svensk mästare många gånger och jag tror hans tid fortfarande är länsrekord. Han prissamling finns att beskåda här i Umeå och hinner jag ska jag åka till IFK:s kansli och titta.

* Längdskidåkningen verkar ha stora problem när har haft svårt att få till stånd en längdskidåkningskommitté som tar beslut om tävlingar. Utan en sådan blir det inga distriktstävlingar. Vart är vår nationalsport på väg när inte längdåkningen klarar ledarerekryteringen? Nu lyckades det till slut men det verkar inte bra.

* Björklöven får visa vad de går för i kväll och jag ska gå dit denna gång och inte bojkotta det dåliga resultatet som jag gjorde sist.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.