Den skenhelige kristdemokraten

Ja, den skenhelige kristdemokraten Anders Sellström (som även sitter i partiledningen) har bloggar som kan jämföras med en gödeselspridare, bara en massa skit.

Han har en dålig självinsikt då han samtidigt bedömer sig själv som intelligentare och klokare än de allra flesta.
 
Nu senast har han på sin blogg påstått att Tomas Eneroth inte har alla poletter hemma då Eneroth har kritiserat regeringen för att de inte har gjort ett enda dugg när det gäller SAAB och regeringens agerande i Vattenfall. Jag har även tidigare skrivit om detta då jag tror att DN:s politiske redaktör har rätt i sin analys.
 
Sellströms ständiga försvar av regeringens politik, hur misslyckad den är, slår aldrig fel. Men att påstå att, som i detta fall, att Eneroth inte kan eller inte vet – bara för att Sellström har en annan uppfattning är ett bottennapp. Han är ett hot mot Umeåandan som bygger på att man kan dra åt samma håll i en del frågor och att vi måste ha respekt för att vi har olika politiska värderingar.
 
Att han på sin blogg använder sig av mobbingkampanjer är inget nytt – däremot skiftar objektet. Fast det blir nästan motsägelsefullt då Kristdemokraterna som parti vill förknippas med att de vill ha ett samhälle som präglas av kristen etik, byggd på västerländsk humanism. Men detta kanske snarare visar inställningen till folk som tycker annorlunda.
Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. Britta Sethson

  Men det är ju det som är problemet med de tre småpartierna som flockats runt moderaterna. De verkar inte ha någon egen politik utan dansar efter Fredriks pipa. Därmed måste de försvara allt som regeringen dvs moderaterna hittar på.

  En röst på något av dessa små partier blir ju en röst på högerpolitiken.

  Här finns för övrigt en intressant artikel om kds ökenvandring åt höger

  http://www.ordfront.se/www.ordfront.se/Ordfrontmagasin/Artiklar%202009/Jan%20Erik%20P%20om%20kd%206_09.aspx

 2. PerOlof Johansson

  Det känns ibland förträffligt att kommunens brott mot svensk lagstiftning har tvingat mig att flytta min yrkesskicklighet till Tierps kommun. Där har det socialdemokratiska kommunalrådet både förstånd och klokhet att inte kasta sten i glashus. Jag är mycket förvånad att konkurrensen om politiska uppdrag tydligen är så otroligt dålig att man kan utan större besvär till och med få betalt att blogga på arbetstid!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.