De( KD Sellström) som tycker att sjukförsäkringen är på rätt väg vet inte ett dugg omverkligheten

 

Anders Sellström skriver i sin blogg att sjukförsäkringen är på rätt väg. Skulle man ta i så är detta kvalificerat svammel. Han grundar sin uppfattning på att regeringen har rätt och att det stora sjukskrivningstalet och förtidspensioneringarna beror på att folk inte vill jobba utan att de vill vara sjukskrivna eller arbetslösa och enbart är ute efter bidrag.
 
Vi får vid varje nyhetssändning rapporter om hur vissa människor kommer att hamna i socialbidrag, människor som varit sjukskrivna i mer än 10 år. Regeringens politik som straffar de sjuka och arbetslösa har inte gett enda nytt jobb, förutom i byråkratin och kontrolappareterna och hos jurister som jobbar med överklagningar. Tala om svininfluensa.
Psykklinikerna är oroliga för att förslagen kan leda till en drastisk ökning av självmord och de grundar detta på att människor tål inte förnedras hur mycket som helst.
Det finns bara ett enda sätt att komma ur detta och det är att politiker som tror att folk bara är myglare och fejkar sjukskrivningar och är arbetslösa för att de inte vill jobba får sitta på läktaren i framtiden
Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Kerstin

    Instämmer! Jag undrar också hur läkarintyg från specialister, överläkare, psykriatiker osv, kan avfärdas av ngn grundutbildad försäkringsläkare på Fk, de är ju inte precis vidareutbildade på sjukdomar-och förlopp. Om jag vore överläkare, med många års specialisering inom ett visst område, och man avfärdade mina intyg rakt av, skulle jag gå direkt till statsministern och påtala bristerna, var de än må finnas i politiken eller hos fk- Jag skulle inte sitta still och se på. Det må ju gälla alla med ansvar för människor i alla organisationer, att inte bara se på när ngn far illa! Eller hur?

  2. leif

    jag skulle veta vad ”rätt väg” är för sellström. Han är ju kristen och skall bry sig om dom svaga, rätt väg här verkar vara något helt annat.

  3. TC

    Du är bra naiv ifall du verkligen tror att det inte finns personer som inget hellre vill än att slippa jobba o nöjer sig med att leva på bidrag.
    Bidragssystemet är idag sjukt för ALLA som inte kan försörja sig själva bör givetvis ges exakt samma ersättning från samhället, med en behovsprövad tilläggsersättning utöver det gemensamma grundbeloppet. De som vill ha inkomstbortfallsförsäkring måste teckna det privat via sina fackförbund. ALLA som inte kan försörja sig själva, arbetslösa sjuka socialbidragstagare, ska självklart bara behöva vända sig till en,1, myndighet för att få ersättning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.