Fredagsreflektioner

 

* Idag har vi regionstyrelse och det är inte särskilt många tunga ärenden att besluta om, även om styrelsen är stor. När regionförbundet kom till var det krav, inte minst från centerpartiet, att styrelsen skulle vara stor så att många fick vara med. Men i vissa centerstyrda kommuner som Vilhelmina vill man minska ner antalet ledamöter i det egna kommunfullmäktige som är direktvalt.
 
* Undra hur det skulle ha sett ut i VK om jag har hanterat interpellationer på samma sätt som Littorin. Det har varit förhållandevis tyst i den borgerliga pressen om Littorins beteende. Littorin tog sig friheten att inte debattera mot Sylvia Lindgren i måndags då hon ersatt Österberg som var borta. Han har fått kritik av talmannen för sitt beteende, men som sagt vilket oerhört liv det hade blivit om jag gjort på samma sätt.
 
*Två amerikanska företag (och stora multinationella företag) har visat att de inte hänger med i utvecklingen då de inte förmått producerat bilar som är tillräckligt miljövänliga och som förbrukar mindre bränsle. Att de tog över SAAB visar på detta däremot hur det kommer att gå för VOLVO får vi väl se. Tiden för dessa multinationella företag, ledda från USA, är nog på utdöende. Men samtidigt har Obama gått in med enorma belopp för att rädda jobb för framtiden.
 
*SAAB:s öde avgörs snart och det finns mycket att säga om regeringens hantering av detta. Det senaste var att den siste spekulanten anser att EIB-lånet är det största hindret för deras del. Lån och en process som har regeringen har ansvaret för.
 
*Moderaterna verkar nu opinionsmässigt få börja betala lite granna för den sjukförsäkring som de har drivit igenom. I media får vi dagligen ta del av mänskliga tragedier då folk utförsäkras och står utan försörjning. Det är dock viktigt att hålla rätt personer ansvariga för politikens innehåll, dvs. regeringen och inte på Försäkringskassans personal. Det är Husmark-Pehrsson och moderaterna och politikens innehåll som nu drabbar många människor.
 
*Du kan få en trevligare julhelg om du spelar V75 i helgen och om du får 7 rätt så är utdelningen mycket högre än vanligt tack vare dubbel jackpot .

2 kommentarer

  1. P. Lundström

    Lennart Holmlund fortsätter att kommentera opinionsundersökningar fast han själv vill framstå som han inte gör det och pekar hellre på vad motståndarna gör fel än att säga vad dom skulle ändra.

    Det är naturligtvis därför att dom inte har något eget utan gillar den politik som regeringen för.

    Vi får se i valet hur det går. Om Alliansen sitter kvar eller om det blir en ”röd/grön röra” och hur mycket dom då ändrar på. Ingenting är min gissning.

  2. Larsa

    Snälla! Kan du inte berätta vad ni skulle ändra i sjukförsäkringen. Med tanke på att ni inte satsar mer pengar än alliansen i budgeten skulle det vara kul att höra hur det skulle gå till utan pengar.

    Var lite ärlig inom sossarna någon gång. Berätta vad ni vill göra istället för vad ni tycker regeringen gör fel. Och vad vill Ohly och Eriksson. De ska ju sitta i regering med er.

    Nu har du chansen att berätta. Det kostar ca 3 miljarder att behålla de gamla sjukförsäkringsreglerna. Ni har inte avsatt dem i budget. Varför? Hur kan ni då skrika?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.