Tala om katastrof. Media, vad blir en nyhet och bort med annonyma kommentarer

 

Har tagit det lite lugnt med bloggandet efter hemkomsten kl 3 söndag morgon, helt enkelt lite trött och samtidigt tar det lite tid att läsa igenom dagstidningarna.
När man varit utomlands har det varit svårt att följa med om den fruktansvärda katastrofen i ett av världens fattigaste länder. Det här är ju en mycket större katastrof än den som hände i Thailand för 5 år sedan då många svenskar omkom.
Det blev ett stort pådrag vid den tiden trots att Thailand har mycket större förutsättningar att arbete både organisatoriskt och med en väl fungerade sjukvård vilket i det närmaste saknas i Haiti. Jag hoppas att den svenska regeringen ser till att hjälpa till lite mera offensivt
# Idag har det blivit en nyhet att alliansen i Umeå vill styra och för att göra detta måste de sätta ihop 4 arbetsgrupper. Hur det blir en nyhet att man jobbar med program inför ett val överlåter jag till andra att bedöma. Vi tar fram kommunala handlingsprogram inför varje och programmet fastställs av vårt repskap.  Jag hörde bara att man inte behöver vara överens och det har de säkert problem med. Det skulle ha varit intressant att höra om man diskuterat vem som blir min motkandidat som ordförande i kommunstyrelsen.
# Läste även att en tidning i Norrbotten tagit bort möjligheterna att kommentera bloggar och nyheter. Jag ska ge den tidningen beröm, det är så det ska vara så länge man kan stå och kommentera anonymt.
# Idrottshelgen var däremot mycket positiv med våra längdåkare, skidskyttar, utförsåkare med flera och vi kanske kan hoppas på någon fler medalj än Helena Jonsson
 
Nu får det bli idrottsgala

4 kommentarer

  1. Sven-Erik Berg

    Bra sagt Lennart Holmlund. Den som inte vågar skylta med
    stt namn, bör inte tillåtas att kasta skit via bloggar,
    insändare etc.
    Sven-Erik Berg Nordmaling

  2. Oemotsagd eller kommenterad?

    men Lennart!

    Du menar väl inte att Libersala Vk skall bli som socialistiska Vf. Västerbottens folkblad tillåter inte ens
    att någon kommenterar det som skrivs. Att socialistiska rörelser ogillar sanningar är väl bekant. Att du nu hemfaller åt dylika åsikter är en skam. Inte helt oväntad.

  3. Getou

    Gå in på Conny Forsströms blogg du också. jag försöker lista ut vad han gör på sin bloggbild. Han är på toan…mer vill han inte säga.

  4. Wotan

    Men hur kan du applådera en sån sak som att debatten stryps? Folk måste väl få komma till tals, framför allt i politiska sammanhang, utan att behöva lämna personuppgifter? Vi har faktiskt valhemlighet i det här landet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.