Att ta sig vatten över huvudet

Jag har två katter, Moses och Månse. Moses är stor och tung men oerhört kärvänlig medan Månse är mindre och mera skygg. Klippet nedan med den drickande katten nedan tycker jag borde symbolisera det som alliansföreträdarna också skulle behöva göra och kyla ner sig lite. Det jag närmast tänker på är Britt-Marie Lövgrens uttalande vid tillsättandet av alliansens gemensamma arbetsgrupper.

Vid presentationen sades inte ett enda ord om vem av de borgliga som är deras gemensamma huvudkandidat, vilket är ganska intressant att tänka på då man ibland vet hur deras diskussioner kan gå och vad de anser om varandra. Men utspelet är närmast ett försök till att dölja de motsättningar som finns, vilket inte är helt konstigt då det är olika partier.
 
Att högeralliansen utmanar oss tillhör spelet men det blir lite motsägelsefullt då de annars uttalar att de saknar en Umeandan och vill att vi ska dra åt samma håll, detta medan man nästa dag vill konflikta.
 
Personligen tror jag det är bra med samarbete över blockgränserna, det behövs för en bra utveckling och jag kommer att fortsätta försöka få tillstånd sådana. Men det är naturligtvis svårare med vissa personer där integriteten saknas.
 
Vi socialdemokrater har tidigare, både lokalt och centralt, fått sopa efter borgliga regeringar. Som tur var fick vi över centern i städpatrullen efter den förra borgerliga regeringsinnehavet då den mycket stora städningen skedde. Då hade de borgerliga fullständigt raserat landets ekonomi vilket även drabbade kommunerna och risken är uppenbar att så kommer att ske även nu. Det är fullständigt sanslöst att låna pengar till skattesänkningar men inte ha en ordentlig sjuk oc arbetslöshetsförsäkring för de som är sjuka och arbetslösa. Andra orimliga beslut är den straffskatt som finns för pensionärerna, de bristfälliga satsningarna på ungdomsarbetslösheten och arbetslösa i allmänhet osv.
 
Listan skulle kunna göras hur lång som helst på dåliga och orimliga beslut. Men inte en enda gång har Umeås lokala alliansföreträdare haft modet att säga att den egna regeringens politik har brister. Det är alltså dags att spola kallt vatten över huvudet så att det blir lite sans igen.
 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.