Umeborna drabbas av alliansens politik

Nu börjar siffror komma som visar att alliansens politik slår hänsynslöst hårt. Bara i Umeå har det hitintills under januari måndag skett en utförsäkring av 200 personer ur Försäkringskassan. Och det är regeringen och Husmark-Pehrsson som bär ansvaret för detta, ingen annan.

Jag undrar därför hur de lokala alliansföreträdarna verkligen kan säga att detta är rätt väg att gå och hur det känns att säga en sådan befängd sak. Men för alla oss som tycker annorlunda går det bra att visa sitt missnöje med den förda politiken genom att besöka Rådhustorget i morgon lördag kl. 14. Då kommer Per-Erik Johansson, IFMetall att prata om detta och en ljusmanifestation att hållas.
 
Några andra saker som hänt eller händer i anslutning till helgen:
# I morgon lördag är det dessutom Öppet stadshus. Det sker en gång per år och i början av året. Jag och flera av mina kollegor inom politiken kommer att vara där. Alla är varmt välkomna.
 
# Björklöven spelar hemmamatch ikväll mot Örebro och en vinst skulle tända förhoppningar om play off och om det blir lite mer vinster.
 
# Bubblan råkade ut för ett rån i onsdags och som tur var greps rånarna, detta inte minst för att Björn kunde följa efter och se vart de tog vägen. Rånare ska sitta bakom lås och bom och det är viktigt att hjälpa polisen med att vittna och tipsa.
 
# Yttrandena som inkommit om klotterplanket på I20, vars ärende ska behandlas nästa vecka, ska läsas i helgen. Det kommer att bli intressant att ta del av remissinstansernas synpunkter, däribland polisens.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.