Mona vann partiledardebatten

Igår var det debatt mellan Mona och Fredrik, huvudkandidaterna till att vara statsminister nästa mandatperiod. Jag tycker att tiden för en sådan debatt var alltför kort men det var en mycket pressad Reinfeldt när det gäller jobben, skatterna och sjukförsäkringen.

Reinfeldt kör hårt med sin uppfattning att sänkta skatter är den enda vägens politik. Men där tror jag han har fel och att han inte går i takt med vad en majoritet av svenska folket tycker. De allra flesta svenskar vill ha välfärd och välfärd kostar pengar och betalas via skatter. Högerregeringen har infört jobbskatteavdrag och skatterna har sänkts mest för de som tjänar bäst. Det är ohållbart. Men för att finansiera skattesänkningarna har regeringen försämrat sjukförsäkringen samtidigt som pensionärerna inte har fått samma skattesänkningar som de som jobbar, samt att arbetslöshetsförsäkringen har försämrats.
 
Regeringen höjde dessutom kraftigt avgifterna till a-kassan, ett beslut som gjorde att 500 000 personer lämnade a-kassan då man inte ansåg sig ha råd. Det har därtill inneburit en överföring av kostnaderna från staten till kommunal nivå. Då många därmed är hänvisade till kommunernas försörjningsstöd då man blir arbetslös. Det viktigaste för framtidens välfärd och att en sådan ska kunna bestå är inte skattesänkningar utan om folk har jobb. Det är genom att arbeta vi skapar grunden för välfärd.
 
Igår presenterades även opinionsundersökningar som visar att svenskarna har större förtroende för socialdemokraterna i jobbfrågan. Intressant är att endast 1 % av befolkningen har förtroende för centern och kristdemokraterna. Centern är ändå det parti som har ansvar för näringspolitiken och det är genom en bra näringspolitik som jobben skapas och där kan man inte säga att regeringen har lyckas då det är så lågt förtroende för centern i jobbfrågan.

2 kommentarer

  1. Patrik

    Sossar och alliansen sitter i samma båt…. Utanförskapet är sossarnas stora skötebarn och alliansen vaggar bara vidare på det inslagna….. Det finns ingen självinsikt hos dessa toppolitiker. Lyssna på Mona som spyr ut sin skit på alliansen och sedan vänder kappan efter vinden när det blir tal om S-demokraterna och plötsligt blir det möjligt med s-betet över blocken. Sedan spelar de på att de är oroliga över att antalet som röstar sjunker för varje år som går… ett hot mot vår demokrati brukar de säga. Men de fattar inte att det är på demokratiska grunder som S-demo kommer med i riksdagagen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.