Björksnaps

Musöron blir björksnaps sägs det, och så är det. Min gamle vän och fd. kollega Svein Bogen som var ks ordf. i Mo i Rana vill plocka musöron i Vindfjällens naturreservat för att använda som krydda till att göra snaps. Jag hoppas verkligen att han får detta.

Björksnaps fanns tidigare på systembolaget och kallades Umeakvavit. Det har däremot upphört och visst borde det finnas en snaps med smak av björk när Umeå blir kulturhuvudstad.Björksnaps kan man göra själv och det finns många recept på internet hur man kryddar en flaska renat för att få björksnaps. Musöron är faktiskt björklöv som ännu inte slagit ut och i det skedet liknar musöron.
 
Sj:s förseningar
Visst har man förståelse och medkänsla för att många är besvikna på att tågen inte har gått i tid. Orsaken till detta och över hela landet är den hårda vintern, vilket inte kan skyllas på SJ. Självklart ska organisationen trimmas för att problemen ska undvikas men allt går inte att undvika utan enormt stora kostnader. Och till viss del sympatiserar man också med anspråken om att de som drabbats av förseningar ska ha ersättningar men SJ är inget vinstföretag så vart ska pengarna tas ifrån? Ska t.ex. andra resenärer i så fall betala detta?
Etiketter: ,

En kommentar

  1. Hårt arbetande

    Nog måste du kunna hitta på något med din ”ta från andra”-politik.
    Samma problem bara mer eller mindre beroende på vinter har det ju varit i minst 20 år. Borde man inte kunnat lista ut något?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.