Sofiehemsskolan blir kvar

Socialdemokraterna tillsammans med vänsterpartiet har beslutat att ändra sin inställning till Sofiehemsskolans vara eller icke vara. Detta grundar sig i att elevunderlag som låg till grund för skolans nedläggning har förändrats. De nya prognoserna visar på helt andra siffror. Våra representanter i skolstyrelsen kommer dock närmare att berätta om motiven till ändringen.

Lokalbidrag till friskolor
Friskolorna har tidigare fått för mycket pengar för lokaler men i många rubriker går det att läsa att friskolorna förlorar pengar, vilket inte stämmer. Den tidigare och alldeles för höga ersättningen gjorde att många företag kunde göra sig stora vinster vilket vi såg exempel på även i Umeå kommun.
 
Grattis Sverige till segern mot Finland
I morse hann jag med att se på matchen mot finnarna och glädjande nog vann Sverige. Inte nog med att de vann, de hade dessutom fullständig kontroll över matchen och det var det som var mest glädjande. Nu gäller det att laget är tillräckligt taggade när de ska spela kvartsfinal senare i veckan. Personligen tycker jag att Henke och Bäckström var bäst och där den senare har blivit bra under sin vistelse i Kanada. 
 
Ferry gjorde en godkänd insats igår
Tyvärr kom det två bommar i sista stående, men ska man ha någon möjlighet att vara med i täten så måste man göra som Ferry gjorde och försöka skjuta ganska snabbt.
Etiketter:

2 kommentarer

  1. Johanna

    Sent skall syndaren vakna!

    Kom i håg att det är viktigt att lyssna på medborgarna nästa gång. Att köra över dem som skall leva med ett beslut är aldrig bra.

  2. Lars Gidlöf

    Varför far ingen politiker med sanning? Det är ju inte regeringen som infört krav på max svavelhalt på 0,1% på fartygsbränsle, det är ju EU. Dock så har denna regering varit flat och inte protesterat såsom den finska regeringen gjort angående detta krav. Detta krav kommer gälla i hela SECA området.

    Det som politiker inte förstår är att fartygen kommer dra mer bunker då svavelhalten sjunker så det ger inte hela den minskning som politikerna i EU tror. Sen så kontrolleras aldrig att bunkersen ombord att den verkligen ligger under max gränsen. Ett enkelt test kan göras men det görs aldrig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.