Socialdemokraterna tillför alltid mer pengar till kommunerna än högeralliansen

 

Jag ska här upprepa vad jag sa i går och som handlar om att socialdemokraterna har i sina budgetförslag alltid lagt mer pengar till kommuner och landsting men trots detta så envisas både Ågren och Riedl med sina påståenden om vad högeralliansen gjort för kommunerna
 
Ågren tycker också att jag ska ha rött kort för det jag säger om att välfärden slaktas. De sämst ställda de som är sjuka och arbetslösa har fått betydande försämringar och över 50000 utförsäkras från trygghetssystemen, det handlar om välfärdslakt.
Många har lämnat arbetslöshetskassan för att de inte har haft råd att vara med och de pengarna har använts till skattesänkningar för de som har det bäst ställt. Till och med Borgs egna siffror visar vart pengarna gått och det ska jag återkomma till i en senare blogg
 
Den här regeringen har förutom att de gett för lite pengar till kommunerna även försämrat för de sämst ställda som gjort att socialbidragen ökat och därmed kommunernas kostnader.
Den socialdemokratiska gruppen i riksdagen har vid varje budget sedan vi fick en högerregering tillfört mera pengar till kommunerna i sina budgetförslag än vad regeringen gjort. Har du inte läst eller hört detta Edvard Riedl
 
Det är bara att du tittar i riksdagens protokoll så ser du och alla andra att vi socialdemokrater vill värna välfärden i kommunerna och ha därför alltid satsat mer på kommunerna än högerregeringen som har sänkt skatterna så mycket för de som har det bäst att de inte har haft pengar till kommunerna.
När högerregeringen snart lagt sin budget är jag helt säker på att mitt parti ser till att kommunerna får mer pengar och så blir det när vi byter regering.
För oss går välfärden för alla före skattesänkningar för de som ändå har de största plånböckerna
 

3 kommentarer

  1. Rolf Olofsson

    Lennart har helt rätt. Sossarna har lovat mer pengar till kommunerna. Sossarna har lovat mer pengar till sjukförsäkringen, a-kassan, studiemedel, pensionärer, barnfamiljer, infrastruktur, bil-industrin, transportstödet, bostadsbyggandet osv osv. Under 4 år i opposition har sossarna vid varje tillfälle som regeringen lagt ett förslag bjudit över och lovat mer – allt åt alla. Men sossarnas löfteskarusell innebär att metallarbetare, underskötersköterskor mf fl ”höginkomsttagare” ska drabbas av en skattehöjning. Vänstern med Jonas Sjöstedt i spetsen vill höja skatten för löntagare med 55 miljarder

  2. Arbetare och socialdemokrat

    Rolf Olofsson, jag betalar GÄRNA mer i skatt eftersom jag då har en välfärd om jag blir sjuk och behöver vård. Jag betalar GÄRNA mer i skatt eftersom vi då kan ha ett gemensamt solidariskt finansierat utbildningsväsende.

  3. Buster

    Arbetare och socialdemokrat; om det är ett solidariskt utbildningsväsende du eftersträvar ska du inte lägga din röst på holmlund. Han har själv nyligen sagt i den här bloggen att han stödjer SKLs förslag i avtalsrörelsen om att lärare ska undervisa fler timmar per dag, vilket innebär att förberedelser och efterarbete inte kommer att hinnas med. Att lämna elever, i synnerhet de som av olika anledningar halkat lite efter, i sticket på det sättet är i vart fall inte vad jag kallar för en solidarisk skola. Tack för mig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.