Norska posten jobbar i Sverige och kvaliten på upphandlad skolmat

Posten

Posten kommer regelbundet till oss med brev, vilka vi i stort sett får inom ett dygn. I Sverige har vi inte monopol på posten utan här är bland annat Norska posten inne och konkurerar med pengar man tjänat på att man i Norge har monopol. Bring City mail heter norska postens bolag som konkurerar men någon vinst har de aldrig gjort.

Inom EU ska det vara fri konkurens år 2013 men Norge är inte med så de kan nog få fortsätta med detta. Det gäller säkert det andra norska statliga företag som också är här och konkurerar. Synen på vad samhället kan göra är lite olika i olika länder men i Sverige väljer högerregeringen att sälja ut statliga bolag som har höga vinstkrav på sig. Posten har ett vinstkrav där posten betalar in 1,1 miljard till statskassan samtidigt som de slåss mot ständiga förändringar då antalet brev minskar p.g.a. andra sätt att kommunicera, t.ex. via nätet.

Skolmaten

Det har framförts kritik mot maten på Midgårdsskolan och kritiken gäller framför allt kvaliteten. Den maten är en av de få skolor den upphandlas på en marknad. Nu diskuterads en mer sammanhållen organisation för mathanteringen inom kommunen där vår måltidsservice ligger under För och grundskolenämndens ansvar. En organisation som förhoppningsvis blir ännu mer professionell organisation, inte bara när det gäller själva produktionen och matens kvalite utan även hantera investeringarna rätt.

Vi är stola över vår måltidsservice och de klarar sitt jobb med god kvalite, men som sagt på vissa ställen måste man kunna köpa av externa vilket görs. Kraven på kvalite ska vara samma på de ställen vi köper som där vi producerar själv, men det är konstigt att man inte håller kvaliten på den köpta maten vid Midgårdsskolan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.