Elbilen kommer fortare än du tror.

Från mobilen

Elbilen kommer fortare än du tror. Idag är jag hos Volvo i Göteborg och har just provkört en elbil C30 som snart ska ut på tillverkning. Den var lätt att köra och tyst går den.

 Det är en elbil med el som enda drivmedel som man kan  köra upp till 150 km,s körsträcka om man inte gasar alltför hårt. Bra "ax"  har den och batteriet är satt på en helt säker plats.

Volvo ska ut och testa den på ett antal platser och det finns en vilja att göra det i Umeå om man hittar intressenter och att det går att följa projektet hela tiden. Jag hoppas att vi finner en lösning och inte obekant så tror jag mer på elbilar i framtiden än bilar som ska drivas med andra bränslen.

Testerna kommer dessutom nogrannt att följas med forskning så man vet vad som händer på olika sätt

4 kommentarer

  1. Pettsson

    Vad är axelartion??
    Vad tänker Umeå kommun göra för att främja elbilar? Har man några planer på utbyggnad av laddstationer eller fri parkering??

  2. Torkel

    El bil, hmm, Man kan ju undra hur många nya el-allergiker som det blir av att sitta omgärdad av ett elektriskt magnetfält . I elbilen sitter ju folk i ett myller av elkablage och dessutom dessa kraftfulla batterier som bygger upp ett magnetfält runt skallen på folk, hur hälsosamt är det i längden? Svaret lär dröja 20 år då vi ser hur det påverkat folkhälsan, Okej, bra för miljön osäkert för människornas hälsa.

  3. TC

    Holmlund måste se till att kommunalägda Bostaden och Umeå Energi genast börjar placera låsbara jordade eluttag som har en separat elräkning kopplat till sig vid varje parkeringsplats så att även hyresgäster kan ladda sina elbilar, o pluginhybrider, vid den egna parkeringsplatsen över natten och kan betala laddningen via elräkningen.
    Holmlund bör även ta reda på ifall det är tekniskt möjligt att placera turbiner på Umeälvens botten där den passerar genom Umeå, för det bör vara lönsammare att producera el ur den ständigt strömmande älven än ur den betydligt mer varierande vinden.

  4. Tenna

    Som svenska medborgare ska både du och jag ha en väldig tur om vi ska hinna bli elbilsägare i vår livstid. Som makthavare kan du kanske få gå före i kön, så du har nog större chans än jag. Om 2 år ska Volvo bestämma om de ska tillverka C30 EV eller ej. De kan säkert hitta någon anledning att låta bli. Många tillverkare i världen serietillverkar redan för fullt, men bilarna säljs inte i Sverige. Kan du förstå vad det är som gör att vi ligger så vansinnigt långt efter våra grannländer beträffande medborgarnas möjligheter att köpa elbilar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.