Bärkaoset det nya slaveriet. Det bär egentligen…

Bärkaoset det nya slaveriet. Det bär egentligen emot att slå upp tidningarna eller lyssna och se på nyheterna hur illa utländska bärplockare blir behandklade. Denna gång började det med Kinser i Långsjöby som tröttnade och började en lång march. Vad de blivit lovade eller inte av bemanninsgföretag går inte att få veta exakt men de riskerar att inte ens plocka ihop till resan och befarar att de blir skyldiga resten av livet. Nu har det dykt uppäven i Nordmalings kommun ett stort missnöje där de inte upplever sig kunna försörja sig och tvingas åka hem med stora skulder. Det ska finnas avtal meni detta fall verkar det inte hjälpa då man aldrig vet vad som händer när de kommer hem. Det måste bli en ordning och reda i den här branchen. Människor ska inte lockas hit som slavar. Det bulvanförhållande som råder med bemanningsföretag som lurar folk så går det inte att ha det. Hela bärbranchen upplevssom oseriös och visst är det också märkligt att det inte ska kunna ges arbete åt de stora grupperna ungdomar som är arbetslös. Det visar ocskå på att något är fel. Jag tycker uppriktigt synd om alla asiater som lurats hit med falska förhoppningar om framtiden

2 kommentarer

  1. Hårt arbetande

    Håller med dig. Det verkar vara en sjuk och oseriös bransch. Fattar inte vem som vill hålla på med det egentligen. Alla som har jobb borde få komma till Sverige och arbeta, men med rimlig lön och försäkring. Det här är ju ett skämt.

  2. lf

    Har kollat av alla storbloggare på högersidan.Ridel,Ågren och Sellström INGEN har kommenterat bärplockarkrisen.Var finns humankapitalet?DE sämst ställda skall tydligen tryckas ned ordentligt och det är vare sig de är svenskar eller utlänningar.Kanske man från högre ort förbjudit uttalanden.I andra fall bloggas det ordentligt.Var finns sympatier från de borgerliga?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.