För oss är satsningar på fritid och kultur en del av välfärden

 Är det någon person som vet vad välfärdens kärna betyder

Är det någon person som fått reda på vad välfärdens kärna är för något Allianspartierna återkommer ständigt i debatten om pengar att de ska användas dit men vad man menar tror jag inte de klart sagt.  På alla goda grunder så menar man inte satsningar på fritid och kultur för något annat finns nästan inte att ta bort för skola vård och omsorg om det är det man menar är kärnan.
Samma budskap får vi höra lokalt här i Umeå. Vi för vår del tycker att fritid och kultur i allra högsta grad tillhör välfärdens kärna och att satsa pengar där är det bästa förebyggande arbetet man kan göra. Kulturen är en självklarhet för oss och visst är det bra för samhället om människorna mår bara och vi ska ju bli kulturhuvudstad och vi tror också att kulturen är bra ur tillväxtsynpunkt.
Vi säger också att fritid och idrott tillhör välfärdens kärna och vi har genom alla år satsat oerhört mycket pengar på anläggningar, vi har flest konstgräs planer per invånare i landet, jag tror det är 18 st. och det har gett våra barn och ungdomar möjlighet att slippa alla dessa grusplaner och det är mycket aktiviteter för barn och ungdomar, vi har satsat på massor med inomhushallar för bland annat innebandy och det byggs fortfarande ut, vi har satsat på Nolia, konstgräs och ishockey, bandy, friidrott med mera och en ny friidrottsanläggning färdigställs vid IKSU och konstsnöspåret är ytterligare ett exempel, det tar för mycken plats om jag räknar upp alla satsningar som är gjorda på anläggningar men det vet Umeåborna var de görs.
För barn och ungdomar är det ett viktigt förebyggande arbete ur många synpunkter att vara aktiv och att röra sig. Man hålls borta från droger och alkohol och rökning i större utsträckning och en bra fysik är bra för skolan och hälsan. Vår fritidsbudget är betydligt större per innevånare än de flesta andra kommunerna i hela landet men vi är säker på att det betalas och vi vet att vi har en av landets lägsta brottslighet.
 Förutom anläggningar så är vi en av de kommuner som satsar med på det lokala aktivitetsstödet och det ska vi fortsätta med
Vi ska fortsätta men satsningar för barn och ungdomar, och det ger bra förutsättningar på sikt även för elitidrotten och den är viktig som förebilder för barn och ungdomar.
 Alliansen i Umeå har inte öppet sagt att fritid och idrott inte tillhör välfärdens kärna men som jag inledde med ska man satsa skattemedel enbart på deras välfärdens kärna då ingår inte fritidsverksamheten. Vi anser att det tillhör välfärden både fritids och kulturverksamheten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.