Vad är motivet att låna till skattesänkningar

 

 
Om ni har läst min blogg från morgonen så ser ni att jag är orolig över ekonomin om alliansen sitter kvar. De förslag som kommit fram har vi inte fått se någon finansiering om, i alla fall inte det som ska komma i ett budgetförslag för 2011.
Jag är helt säker på att den statliga upplåningen kommer att öka för då får man ett underskott och i nästa sked kommer man att säga att vi måste ha en budet i balans och då blir det kraftiga nedskärningar i de olika välfärdssystemen. Så har skett i de flesta Europeiska länderna och då får man full genomslag för den högerpolitik som Reinfeldt egentligen står bakom.
Om den här moderatkarusellen fortsätter kommer Sverige som land att skuldsätta sig precis som de gjorde sist de hade regeringsmakten och då blev underskotten så stora och finansmarknaden var mycket besvärligare mot Sverige än de har varit mot Grekland och andra Europeiska länder
Vi ska komma ihåg att nu ökar statsskulden kraftigt och det har man delvis finanserat genom att sälja ut statliga företag och göra kortsiktiga vinster.
Vi hör bara ord som god ekonomi och till min förvåning får Borg aldrig frågan om det är god ekonomisk hushållning att öka statsskulden. Persson hade rätt den som är satt i skuld är inte fri
Här kan du se vad Reinfledt säger om välfärdsstaten. Han har inte bytt ideologi utan han har bytt taktik för att nå sina mål.
 
 

4 kommentarer

  1. dave

    Du är ju lustig som länkar till ett klipp från 1993, tror du att han har samma åsikter då som nu? I så fall är det riktigt skrämmande att ni vill bilda en regering med en kommunist. Lars Ohly har sagt att han är kommunist, men gör det inte längre och det får vi väl tro honom på. Men med ditt resonemang är han fortfarande kommunist oavsett vad han säger idag.

    Vill svenska folket ha en kommunistregering? Ytterst tveksamt!

  2. Mr Cool

    ”Man skall inte låna till skattesänkningar” säger du men tycker du då det är rimligt att låna pengar och samtidigt betala bistånd. Jag är inte emot bistånd i sig så frågan är hypotetisk.

  3. Jörgen

    Enda syftet med att låna pengar till skattesänkningar för Sveriges rikaste är att sänka landet och därigenom försvåra möjligheterna för en stark offentlig sektor som gynnar alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.