Märkligt utspel

I dagens lokaltidningar och i Britt-Marie Lövgrens blogg går att läsa ”Folkpartiet utmanar. Lennart Holmlund det är inte okej”. Ett lite halvmärkligt utspel och i första stycket står att ”promenadhugskott och bloggutspel hämmar stadens planering och tillväxt”. Ett påstående som saknar all sanning.

 

Oavsett partifärg så förs idéerna fram i de politiska församlingarna, hur ska de annars kunna förverkligas? Även om Folkpartiet inte sitter med i planeringsutskottet så är det där besluten fattas. Och där finns alla möjligheter i världen att föra fram och diskutera olika förslag. Men om det nu är så att kommunikationerna inte fungerar optimalt inom Alliansgruppen (och att Folkpartiet inte känner att de får gehör för sina idéer) så är det väl inget som jag ska behöva ta ansvar för… igen, eller?

 

Att det under Britt-Marie Lövgrens tid som oppositionsråd inte alltid fungerade med de interna Allianssamtalen gjorde att dialogansvaret ramlade över på mig och det var många gånger som jag fick försöka svara på planeringsfrågor till de andra ”alliansarna” och om vad som sagts mellan kommunalråd-oppositionsrådssamtalen. Det upplever jag har fungerat bättre under sista mandatperioden.

 

Sen till påståendet att ”Staden mellan broarna har fastnad mellan stolarna”. Där kan bl.a. nämnas att vi har varit överens med Fp om badet på kajen. I övrigt har det aldrig funnits några förslag (inte ett enda förslag från något parti har lagts fram om vilket innehåll som skulle kunna vara på kajen). Vi har dessutom hela tiden stått bakom det program som togs fram för drygt ett år sedan, däremot vilket innehåll som de privata har som sin önskan har vi fått nu i dagarna.

 

Och sen kanske det var bra att badet inte blev av i Staden mellan broarna projektet för som det nu har arbetats fram så ser det mycket bra ut. Då återstår att se om det finns en ”enig allians” om ett innehåll men fan ska tro det för att vara ärlig.

7 kommentarer

 1. kranskommunare

  Är det så att viktiga beslut inom statsplanering i Umeå BESLUTAS i utskott? Är inte fullmäktige beslutande församling i s-styrda Umeå?

 2. Lars Gidlöf

  Nu är det klart, det blir en blankröst från min sida,skandal.

  Nu är ju den rödgröna sidan också för sänkt moms på den svartaste av de svarta branscherna, restaurangbranschen.

  Vi röda har ju gnällt hela tiden på Alliansen för deras införande av jobbskatteavdrag för de mest välsuttna och för att vissa branscher gynnas, och vad händer, inte ett endaste dugg, Ni kopierar ju Alliansens politik nästan helt.

  Nej,i kommunen får Tamara min röst sen blir det blankt och det är skandal.

  Att man som socialdemokrat inte får svar på frågor man ställer till dig avgjorde kommunalvalet, sen Sahlin.

 3. Per Hansson

  Jag tror att det många retar sig på är att Lennart Holmlund på diverse olika sätt tillskansat sig en så otroligt central roll så att de flesta ”beslut” tas av honom själv. Kanske är han inte riktigt medveten om hur mäktig han blivit?

  Vi läser titt som oftast om hur Holmlund ”förankrat” planer om badhus, hockeyhallar, höghus, älvbrinkar etc etc med lokala finansiärer. Det som sedan sker upplever många (inkl undertecknad) som ett spel för galleriet. De flesta beslut är uppgjorda INNAN de kommer till lokaldemokratins högborg – kommunfullmäktige.

  Så vill inte vi hade det längre!

 4. Lennart Holmlund

  Svar till Per Hansson (2010-08-31 18:39)
  Jag bara beklagar att du inte vet ett enda dugg om hur och var beslut tas i en kommun. Det bara bekräftar att du inte vet hur ett parti fungerar. vi har enats om vart vi står i vårt parti innan vi går till fullmäktige och centern gör på exakt samma sätt , tror jag tar en partidiskussion innan ett ärende går till beslut, du lever nog i akademins värld där många tillåts göra som de vill, så fungerar det inte i ett enda parti

 5. Lennart Holmlund

  Svar till Lars Gidlöf (2010-08-31 17:02)
  vart har du ställt dina frågor ? jag har ingen möjlighet att svara på nätet på alla frågor men de som skickar det till min e-mail får alltid svar. Det här är VK,s sida och inte min och dessutom svarar jag egentligen inte på brev då jag inte vet vem som skriver. Det är det största felet på bloggen.
  Sen gillar inte jag heller sänkt moms på resturanger, innan de ska få det ska man veta att det är rent mjöl i påsen. Skriv till mig lennart.holmlund@umea.se då får du och lla andra svar. fick bar aen tid över för att läsa lite kommentarer i kväll

 6. Lennart Holmlund

  Svar till kranskommunare (2010-08-31 16:11)
  Besluten tas av komunfullmäktige men utskotten bereder och jag tror att alla partier har tagit det i sina partigrupper innan det kommer upp till beslut

 7. Mr Cool

  Notera den överlägsna attityd denna ”betongsosse” har. Han avfärdar alla invändningar som svammel eller okunskap för ”han” och partiet vet ju bäst. Den här typen av människor tror sig ofta stå över lagen. Freivalds fiffel med lägenheter eller Marjasins klipp och klistra med kvitton. Det enda deras valmanifest sa är att de som INTE jobbar skall få det bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.