Svensk Näringsliv vill inte se politiker på arbetsplatser

Svenskt Näringsliv

Enligt uppgift så har Svenskt Näringsliv gått ut med rekommendationer att man inte ska ta emot besök av politiker.
Ja, tala om att få ett närmande mellan politik och företag oavsett om det nu är valrörelse eller inte.
Det framgick igår att SCA inte tog emot Östros. Jag har i alla fall fått besöka Obbola och har jag inte fått göra det kanske jag aldrig hade fått reda på hur fruktansvärt hårt de nya utsläppsreglerna för svavel för sjöfarten slår mot skogsindustrin – ja, hela den Svenska industrin får 28 miljarder i ökade kostnader. De har redovisat energibehov, vägar, järnvägar, deponier och listan med Obbola kan göras hur lång som helst. Jag måste säga att jag tror när det gäller bl.a. Obbola har vi båda haft nytta av mina besök.
Det som vi hade förra veckan tror jag räddade mesaugnen.
Svenskt Näringsliv måste med sitt ställningstagande vara emot att jag nu för fram industrins situation när det kommer förslag som jag är rädd är dödstöden för den svenska industrin. Jag har på samma sätt träffat Volvo när det gäller transportstödet, liksom många många andra företag.
Det är väl viktigare än någonsin att besöken kan göras under en valrörelse så politiker får stå till svars för sina åtgärder som drabbar företaget och därmed även de anställda.
Umeå kommun besöker företagen med vårt näringslivsutskott en gång i månaden och då får vi väl sluta upp med att besöka företagen om de nu vill gå i takt med sin organisation Svenskt Näringsliv. Ja ärligt talat så får vi då sluta besöka medlemmarna i Svenskt Näringsliv även om rekommendationen kanske är upp till företagen att bestämma och söka oss till företag som tycker det är viktigt att träffa politiker.
Jag tror det är viktigt att politiker vet både hur anställda och företag har det.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.