Vi har en bra åtgärd för att få ner den rekordhöga ungdomsarbetslösheten

 

Ungdomsarbetslösheten i Sverige är bland de högsta i hela Europa och det är ett stort slöseri. I vårt valmanifest har vi många åtgärder för att få ner den och jag tror att det förslag som ligger som handlar om att avskaffa arbetsgivaravgiften för de som anställer en arbetslös ungdom är en bra åtgärd.
Högeralliansen säger att vi inför en ungdomsskatt men det är ont förtal och då menar man den generella nedsättningen för alla ska tas bort. Det är en mycket dyr åtgärd och regeringens finanspolitiska råd säger just at den är dyr och ineffektiv.
Min och partiets syn är ju att åtgärderna ska riktas för de som är arbetslösa

4 kommentarer

  1. dave

    Det väl en ungdomsskatt, varför ska den arbetslösa ungdomen ha avskaffad arbetsgivaravgift men inte den som sedan tidigare är anställd? Kan det finnas en uppenbar risk med detta förslag?

  2. TC

    Er avskaffade arbetsgivaravgift gäller väl inte under hela ”ungdomstiden” utan enbart ett visst antal månader innan företagen åter tvingas betala FULL arbetsgivaravgift för de arbetslösa ungdomar som anställts, så de företagare som tänker lite längre än enbart de närmaste månaderna kommer med erat förslag fortfarande inte att anställa ungdomar medan alliansen halverade arbetsgivaravgift för ALLA ungdomar inte är tidsbegränsad till några få månader utan ger företagen sänkta kostnader för att anställa ungdomar under hela deras ”ungdomstid”
    Ert förslag är överbyråkratiskt och skapar inga nya jobb

  3. Emma G

    Varför ska man ha halverad arb.giv.avgift under hela ungdomstiden? Får man ett jobb och sköter det, så har man mycket bättre möjligheter att få ett nytt jobb. Det är just det allra första jobbet som ska premieras med helt nedsatt arb.giv.avgift för att få in ungdomar på arbetsmarknaden. Alliansen slösar med resurser!

  4. Tina Eriksson

    Lennart,

    Det finns inget som gör mig mer upprörd än unga som säger att politikerna måste skapa fler jobb. Det är så sorgligt att vi bor i ett land där så många på fullaste allvar tror att någon annan kan skapa jobb.

    Jobb är ingenting du får – utan något du skapar och skaffar dig själv. Först börjar man med att skaka av sig sin fin-i-kanten-rock och lata attityd och sedan använder man sina två ben och går gata upp och gata ner och knackar på hos alla butiker och restauranger.

    Jobb finns i dagens Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.