Är det lönt att kriga i Afghanistan ?

 

Ska vi kriga i Afghanistan?
 
Vi ska sluta kriga i Afghanistan och  lämna  landet senast 2013 enligt en rödgrön överenskommelse och det tillbakadragandet ska påbörjas redan nästa år.
Ja jag gör faktiskt vi ska börja ta hem våra soldater och gör det delvis med egen erfarenhet från FN bataljon på Cypern redan 1968/69. Under min tid blev det oroligare och några år senare blev Cypern helt delat med en Turkisk och en Grekisk del.
 
Sedan måste  det till andra insatser för att hjälpa människorna i Pakistan men att bryta de våldskultuer som finns där gör att man inte kan göra det alltför snabbt och 2013 låter rimligt för att länka in andra insatser
 
Det är 40 år sedan och fortfarande är Cypern mer delat än någonsin och militär närvaro har inte löst problemet, så är det bara.
 
Det har även funnits FN trupper i mellanöstern och även där är det väl så långt ifrån fred det kan komma. Jag har själv frågat mig många gånger om man löser konflikter med vapen och blivit mer och mer tveksam om inte FN insatserna styrs i alltför hög grad av attityden är allt går att lösa med maktspråk och kanoner så låt oss pröva om civilt bistånd kan vara ett bättre alternativ.
 
Det behövs en attitydrevolution i Pakistan och många andra länder där temat ska vara alla människors lika värde och att en kvinna är lika mycket värd som en man
 

En kommentar

  1. Mr Cool

    Lennart, den frågan kanske du skulle ställt till dina partikamrater vid den tid då det beslutades att sända Svensk trupp till Afghanistan för då regerade SOSSARNA. Likaså skyller ni avregleringen av elmarknaden på Alliansen men det var en SOSSEREGERING som satt vid makten då detta beslut fattades.

    Ibland är ni roliga i era försök att vilseleda folket.

    Pampfasoner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.