Högre kvalitet i vården och omsorgen eller stora skattesänkningar?

DE SOM ÄR ÄLDRE IDAG har jobbat och slitit för att det ska bli bättre för nästa generation. När hälsan sviktar och man inte kan klara sig hemma på egen hand ska hemtjänsten, vården och omsorgen finnas där – för alla.

Den borgerliga regeringen har under de fyra senaste åren sänkt skatterna med närmare 100 miljarder kronor, vilket främst gynnat de med stora inkomster och förmögenheter. Resultatet är 25 000 färre anställda i välfärden och försämrad kvalitet. Nu föreslår de nya stora skattesänkningar. Vi gör ett annat val. Vi använder i stället pengarna till att bland annat förbättra omsorgen om våra äldre.
 
Socialdemokratiska förslag för en bättre äldreomsorg:
  • En rödgrön regering kommer att satsa 12 miljarder kronor mer än regeringen till kommunerna och landstingen för att kunna behålla personal och anställa fler i välfärden.
  • Införa en policy för minimibemanning inom kommunala såväl som privata äldreomsorgsverksamheter.
  • Sänkt taxa i hemtjänsten – Max 100 kronor per timme för hemtjänst.
  • Den som fyllt 75 ska enkelt få hemtjänst – de äldre får ett antal hemtjänsttimmar bara genom att anmäla sig.
  • Fria timmar i äldreomsorgen – egen tid. Hemtjänsten och insatserna på äldreboendet ska kunna ge möjlighet till egen tid, som att besöka en kulturaktivitet, få massage, få hjälp att ordna en festmåltid.
  • Bättre mat för äldre – en satsning för att höja kvaliteten på maten.
  • Äldre par ska kunna fortsätta att bo tillsammans.

Nedan en bild från valstugan på torget.

3 kommentarer

  1. Mr Cool

    Lennart, Sverige har haft sossestyre under årtionden och då undrar jag varför ni inte trots världens högsta skattetryck lyckats med att fixa en god vård och omsorg? Och varför skall ni helt plötsligt lyckas med det nu…med ännu högre skatter??? Du försöker bara skrämma äldre med din retorik = skämmigt.

    MEN du har aldrig talat om för mig vilken välfärd som ”försvunnit” under nuvarande mandatperiod trots upprepade frågor..eller kan du inte?

    Idag står i pressen om det som händer vid varje val d.v.s. socialdemokratiskt VALFUSK. Är det inte dementa som ni ”hjälper” så är det invandrare.

  2. Maria Skiddi

    ”Vi kan inte vänta” skriver Sossarna i Piteå samtidigt som de den 22/6 slog igenom ett beslut som enl beräkningarna kommer att kosta ca 60 miljoner av skattebetalarnas pengar- för en ny ridanläggning,

    samma S-styrda kommun som var huvudämne i ”Uppdrag granskning” med sin undermåliga demensvård.

    Kommunens egne prio där är vad?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.