Edward Riedl det är en lägre andel som har jobb idag än 2006

 

Edward Riedl måste leva i någon annan värld. Han som kandiderar till riksdagen måste vara noga med vad han säger och nu säger han att det blivit fler jobb. Hans finansminister sade hösten 2006 att vi hade massarbetslöshet.
 Sysselsättningsgraden är dock 1,5%  lägre idag än i oktober 2006 vilket är 100 000 fler än då. Sysselsättningen har minskat mer i Sverige än genomsnittet i Europa. De siffrorna kommer inte från det socialdemokratiska kampanjhögkvarteret utan är från SCB/AKU, Eurostat

3 kommentarer

  1. Mr Cool

    Lennart, nu försöker du desperat blanda bort korten igen. I sept 2006 fanns det c:a 9,100 000 invånare i Sverige och i slutet av 2009 9,340 000 och idag är vi ännu fler. Att en ökning på nästan 1 kvarts miljon människor påverkar statistiken över antal arbetslösa är inte anmärkningsvärt. Alliansen har parerat den ekonomiska krisen på ett utomordentligt bra sätt.

    Att sysselsättningsgraden i Sverige inte alltid följer snittet i Europa beror på vilken TYP av produktion vi har som drabbas av konjunkturnedgångar. Det innebär konkret att vissa branscher är konjunkturkänsliga och andra inte.

  2. Dennis

    Det är 108 000 fler i arbete 2:a kvartalet år 2010 mot 2:a kvartalet år 2006. Detta enligt SCB. Trots detta är arbetslösheten större idag. Vars i statistiken hittar man mellanskillnaden? Jag påstår att man hittar den i den massiva förtidspensioneringar som (s) ägnade sig åt för att snygga till siffrorna eller rättare sagt, man klarade inte av att skapa nog med jobb trots vi då var mitt uppe i värsta högkonjukturen. Friår var ett annat knep man ägnade sig åt.

  3. Curt B

    Utanförskapet har ökat i landet sedan alliansen tog över 2006. Socialbidragstagare har ökat med 38% sedan 2006 på kommuners bekostnad så statestiken kan se bra ut för alliansen beroende hur man speglar det. Men det är VÄL en synvilla som statsministern sa om ungdomsarbetslösheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.