Inga gräddfiler i vården

HÖGERALLIANSEN vill att den som har råd ska kunna köpa sig förbi kön i gemensamt finansierad sjukvård. Alla sjukhus får privatiseras eller styckas upp.

Vi socialdemokrater vill lagstifta om att alla ska få vård efter behov. Vårdval ska ersättas av ett Hälsoval. Vi vill att en avgiftsfri tandvård från 19 år förlängs till 24 år. Vi vill ha en bättre tandvård åt äldre.

Nedan är en bild på en valaffisch som användes under valtåget och som stämmer väl med verkligheten. Byt regering för bättre sjukvård.

En kommentar

  1. Mr Cool

    Vården skall inte privatiseras skanderar Lennart och kommer då in på ämnet tandvård. Vi har haft möjlighet att nyttja privat tandvård i samklang med offentligt i årtionden och jag tror att mycket få upplever det som någon orättvisa. Tandstatus är mycket beroende på hur man själv sköter sina tänder och jag tror inte att medborgarna vill ha andras slarv på sina skattsedlar.

    Sen säger du vi ”VILL” men jag menar att det är lite för enkelt att som politiker bara säga ”jag vill”, man bör även kunna beskriva huvuddragen i HUR det ska åstadkommas om det ska vara någon trovärdighet i tyckandet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.